Miniklerin sergisi büyük ilgi gördü

Kars Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) İlköğretim Okulu 3/A sınıfı öğrencilerinin el emeği Görsel sanatlar ve Sanat Etkinlikleri Sergisi büyük ilgi gördü.

Halk Eğitim Merkezi salonundaki sergi açılışına Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Okul Müdürü Hikmet Şamhal, sınıf öğretmeni Mehtap Özbey ve öğrencilerin velileri katıldı.

Resim öğretmeni Arzu Yıldız’ın da katkı sunduğu sergide 28 öğrencinin emeği yer aldı. 3 boyutlu resimler, pastel boya ve yapıştırma yöntemiyle sahnelenen resimler ve maketler izleyenlerden tam not aldı. 

Sergiyi gezen Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, öğrencileri ve öğretmenlerini kutlayarak bu tür etkinliklerin öğrencilerin eğitimine de olumlu katkılar sağladığına dikkat çekti.

Sınıf öğrencileri adına konuşma yapan Esmanur Cihangir, “Sergimizde sizleri de aramızda gördüğümüz için çok mutluyuz. Bu sergiyi yapmamızın nedeni hayal gücümüzü geliştirmektir. Okulumuzda bize yardım eden Arzu hocamıza teşekkür ederiz. Bizim için çabalayan, bize çocukları gibi bakan sınıf öğretmenimiz Mehtap Özbey’e minnetlerimizi sunarız. Sınıf öğretmenimiz biz çalışmalar yaparken bize müzik açıyor ve bu sayede ortaya 3 boyutlu çalışmalar çıkıyordu. Hepinize bizi kırmayıp geldiğiniz için teşekkür ederiz.” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış da, “Bir üretenler var bir de tüketenler var. Birde hem üretenler hem de tüketenler var. Yalnızca üretip tüketmemek bize mahsus değil. Yani biz hem üretiriz hem tüketiriz. Ama hiç üretmeden tüketmek de asalaklara mahsustur. Tabi üretmek deyince sadece somut ürünler değil, somut eserlerde bir üretimin eseridir. Şimdi bu çocuklarımız bir şeyler üretmişler. Ama çocuklarımızın böyle bir şeye cesaret etmeleri, ‘bizde varız’ demeleri, üretmeleri gerçekten çok gurur duyulacak bir şey. Bunun devamını diliyoruz. Ama her yaşta herkesin ‘ben ne üretebilirim?’ diye sorması lazım. Yani bu somut da olabilir soyut da olabilir. Sanatla ilgili olabilir, ticaretle ilgili olabilir, ziraatla ilgili olabilir. Mutlaka herkesin bir şeyler üretmesi lazım. Şimdi çocuklarımız bir şeyler üretmişler bizlerde onları örnek alacağız. İnşallah bizde Kars için bir şeyler üreteceğiz.” diye konuştu.