“Misafirimiz Ol Gel Bize”

Emniyetin “Misafirimiz Ol Gel Bize” projesi yoksul aileleri sevindiriyor

Kars Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü, mübarek Ramazan ayını fırsat bilerek çok anlamlı bir proje hayata geçirdi. “Misafirimiz Ol Gel Bize” projesiyle yola çıkan TDP ekipleri Ramazan ayı boyunca he fakir aileleri tespit etti, hem esnafları, kanaat önderlerini iftar emeklerinde ağırlayarak projeyi anlattı hem de aileleri Polis Evi’nde iftar yemeklerinde bir araya getirerek onlarla kucaklaştı.

TDP ekipleri Ramazan ayı süresince yapılan bu çalışmanın ardından bayram öncesinde projeyi hayata geçirerek halkın kalabalık olduğu cadde ve sokakları da bilboard afişleriyle donattı. El afişlerini de vatandaşlara dağıtan TDP ekipleri böylelikle Kars’ta bir ilki de başararak; bayram öncesinde yardıma muhtaç aileleri hali vakti yerinde olanlarla buluşturmuş olmanın ayrıcalığını yaşadı.

Bayram öncesi start alan bayram sonrasında da süreklilik arz edecek olan “Misafirimiz Ol Gel Bize” projesi kapsamında şu ana kadar 435 aile mahallerde evlerinden alınarak servis araçlarıyla Polis Evi’ne götürülüp burada düzenlenen iftar yemeğinde misafir edildiler. Ayrıca, hali vakti yerinde olan 260 esnafa ulaşıldı, 35 sivil toplum örgütü ve 28 kanaat önderi Polis Evi’nde ağırlanarak projenin içerikleri anlatıldı.

TDP ekipleri dün de yardıma muhtaç aileleri servis araçlarıyla evlerinden alarak Polis Evi’nde düzenlenen iftar yemeğine getirdi. Aynı masalarda bir araya gelen polisler ile vatandaşlar uzun uzun sohbet edip kaynaştılar ve birlikte iftar açmanın mutluluğunu yaşadılar. Bu buluşma en çok da çocukları sevindirdi. Çocuklar polis şapkalarını taktılar, iftar duası ettiler ve el ele gönül gönüle bayrama giriyor olmanın sevincini yaşadılar. İftar sonrasında ayrıca çocuklara ve ailelerine bayram hediyeleri verildi ve bayramları da kutlandı.

Çocukların memnuniyetlerini dile getirmelerinin ardından da ailelerin bayramları kutlandı ve kucaklaşmanın ardından tek tek evlerine götürüldüler.

Afişleri görünce polis amcalarına teşekkür eden ve böylesine anlamlı bir çalışma içinde oldukları için memnuniyet ifadelerini kendilerine ileten koz çocuklarından Ceren Özbaş, “Toplum Destekli Polisin afişini gördük. Bizler rahat rahat soframızda oturup iftar açarken yoksullar fakirler açamıyordular, imkanları olmadığından dolayı. Şimdi bu afişi görünce çok mutlu olduk biz tabi. En azından içimiz rahat ve bizler rahat rahat yemek yiyebiliriz. Tabi en iyisini polisler yapar bizim polisimize güvenmemiz doğaldır. En iyisi bu oldu, çok sevindik.” diye konuştu.

TDP Şube Müdürü Yahya Çolak, “Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğümüz olarak Kars halkımıza her zaman için hizmet etme şiarı edindik. Buz bu konuda projelerimizi üretirken de özellikle de fırsatları kolladık. Örneğin Ramazan ayını bir fırsata nasıl çeviririz diye düşündük. Bu pro6je ürünü olarak “Misafirimiz Ol Gel Bize” sloganı adı altında broşürler, afişler hazırladık. İlimizin belli bazı yererinde de bunları duyurduk. Bu proje kapsamında şu ana kadar 435 ailemizi mahallerde evlerinden servis araçlarımızla aldık Polis Evi’ne getirerek iftarlarını açtırıyoruz, misafir ediyoruz, daha sonra da evlerine tekrar servisle bırakıyoruz. Bu çalışma kapsamında yine 260 esnafımıza ulaştık. 35 sivil toplum örgütümüz ve 28 kanaat önderimizi ağırladık. Bu afişleri hazırlamamızdaki amacımız; bizler burada geçiciyiz diye düşünüyoruz ve kalıcı olan yine esnafımız. Esnafımızla kimsesiz vatandaşlarımızı, yoksul kardeşlerimizi tanıştırıyoruz. Bu çalışma üzerine şu anada 13 esnafımız bu çalışmaya katıldı ve ev ve işyerlerinde 50’şer kişilik grupları ağırlıyorlar, lokantalarda misafir ediyorlar. Güzel bir kaynaşma sağlıyor. Bizim burada daha önce de esnaflarımızı sinemaya götürmüştük. Orada da birleştirme ve kaynaştırma olsun diye düşünmüştük. Güzel de dönükler aldık. Geri bildirimleri çok yararlı oldu. En çok da çocukların hoşuna gidiyor Polis Evi’nde onları ağırlamış olmamız. Bize afişlerde de belirttiğimiz numaralardan evinde misafir ağırlamak isteyen esnafımız, vatandaşımız olursa, hali vakti yerinde olanlar bize o numaralardan ulaşabilirler. Ve bizde kendilerine aileleri getiririz, böylelikle de kaynaşma da sağlanmış olur.” dedi.