Musallada serinlik

Kars’ta son bir haftadır yaşanan sıcaklıklar, vatandaşları sokağa çıkaramaz oldu.

Soğuk ve serinliği ile bilinen Kars, bu yılın en sıcak günlerini yaşıyor. Termometrelerin 37 dereceyi gösterdiği Kars’ta gece ise hava sıcaklığının 16 derece olduğu bildirildi.

Gün içinde sıcaktan bunalan vatandaşlar, gölgeliklere akın etti. Adana’dan Kars’a işçi olarak çalışmaya gelen Halil Başkurt (50), Kars’ta Merkez Camisinin Bahçesi’nde ki Musalla Taşının yanında ağaç altında banka uzanarak, serinlemeye çalıştı. Güneşten kaçarak ağaç alıntında ki Banka uzanan Başkurt, “Adana’dan buraya çalışmak için geldim. İnşaatta çalışıyorum. Kars son 4-5 gündür gerçekten çok sıcak. Daha önceleri geceleri üşüdüğümüzden ateş yakıyorduk. Bugün Kars’a işlerimi halletmek için geldim. Kendim oruç tutuyorum ve sıcaktan kaçarak bankta dinleniyorum” dedi.

Musalla taşının yanında ki banka uzanarak yatan Başkurt, “Musalla taşının yanında yatmak her adama nasip olmaz” diye de espri yaptı.

Daha sonra Başkurt çevredeki vatandaşlarla Kars hakkında sohbet ederek, son günlerde ki sıcaklıkları ve Kars’ın mevsimsel özelliklerini konuştu. Kars’ta havaların oldukça ısındığını söyleyen Başkurt’a Karslılar ise, yazlarının bir hafta olduğunu, bir hafta sonra yeninde kışın geleceğini söylemesi üzerine, Adanalı ile Karslılar arasında renkli tartışmalar yaşandı.