Öğretmenler Günü Mesajları

Öğretmenler Günü Kutlama Mesajları...

KARS VALİSİ AHMET KARA’NIN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Kars Valisi Ahmet Kara, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Kara’nın mesajı şöyle: “Millet Mektepleri'nin açılışı ve Atatürk'ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

İnsanoğlu, Cenab-ı Allah’ın yarattıkları içinde en mükemmelidir. İnsana verilecek en önemli değer de, onların eğitim almalarına imkan tanımaktır. Bu imkan da elbetteki öğretmenler vasıtasıyladır. Unutulmamalıdır ki; bir ülkenin geleceği eğitimine, eğitim ise öğretmelere bağlıdır. Atatürk, Türkiye Cumhuriyetini gençlere emanet etmiştir. “Öğretmenler; yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” demek suretiyle gençleri de öğretmenlere emanet eden Atatürk; “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” söylemiyle öğretmenin önemini ve öğretmenliğin kutsallığını vurgulamıştır.

Öğretmenlik, insan yetiştirme sanatıdır ve insanlık tarihinin en önemli, en kutsal ve ölümsüz mesleklerindendir. Öğretmenin vazifesi, erdemli toplum oluşmasına katkı sağlamaktır. Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazanmalarına yardımcı olan ve toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir. Bilgi kaynaklarını öğreten, yönlendiren, değerlendirme alışkanlığı kazandıran kişidir. Öğretmenler, çocukların yeteneklerinin gelişmesine yardımcı olur, doğruluk, dürüstlük ve yardımseverlik gibi evrensel insani değerlere ulaşılmasını sağlar Bizler de: “Bana bir harf öğretenin kölesi olurum.” diyen Hz. Ali’nin anlayışıyla, eli öpülesi öğretmenlerimize sahip çıkmalı, gerekli her türlü desteği vermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; aziz vatanımızın dört bir yanında, en ücra yerleşim yerinde her türlü zorluğa ve olumsuzluğa rağmen yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştiren tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlarken, onlara yaşamları boyunca başarı, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyor, ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum.”

AK PARTİ KARS MİLLETVEKİLLERİ AHMET ARSLAN VE PROF. DR. YUNUS KILIÇ’IN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Ak Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladılar.

Yayınlanan ortak mesaj şöyle: “Evrensel değerlere ulaşmamızı sağlayan, yaşama dair bilgi, beceri ve davranışları kazandıran, tıpkı bir baba, anne, kardeş, abla, abi ve arkadaş olan öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü yürekten kutluyoruz.

Ülkemizin kurtuluşunda ve bu günlere gelmesinde isimsiz kahramanlar olarak önemli görevler ifa eden öğretmenlerimize çok şey borçluyuz.

Geleceğimizin teminatı körpe dimağlar, öğretmenlik mesleğinin kutsal tezgâhında yoğrulur, şekillenir. Mustafa Kemal, “Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” “Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” “Toplumun en büyük düşmanı cehalet, cehaletin de düşmanı öğretmendir.” sözleri ile öğretmenlerin ehemmiyetini ve mahiyetini en iyi şekilde ifade etmiştir.

Öğretmenlerimizin maddi ve manevi açıdan mutlu, huzurlu ve güven içinde olması, daha müreffeh bir Türkiye’nin en güçlü işaretleridir. Bu bilinçle ilk defa AK Parti hükümeti döneminde genel bütçeden en büyük pay Milli Eğitim Bakanlığı’na ayrılmıştır. Öğretmenlerimizin şartlarının ve özlük haklarının iyileştirilmesi noktasında bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da iyi niyet ve gayretimiz devam edecektir.

Gelecek günlerinin daha huzurlu ve daha güzel olması dileğiyle, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günü kutluyor, selam ve saygılar sunuyoruz.

Kamuoyuyla paylaşılmak üzere siz değerli basınımızın bilgilerine sunuyor, çalışmalarınızda kolaylıklar diliyoruz.”

KARS-ARDAHAN-IĞDIR SERHATLILAR BİRLİĞİ FEDERASYONU GENEL BAŞKANI ERDOĞAN YILDIRI’IN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Kars-Ardahan-Iğdır Serhatlılar Birliği Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Yıldırım’ın mesajı şöyle: “İnsanlık tarihinin en kutsal mesleği hiç kuşkusuz ki öğretmenlik mesleğidir. Çünkü toplum içinde her bir bireyi tek tek ele alan öğretmenler büyük özveri ve sabırla onları eğiterek, öğreterek hem kendilerine hem de ülkelerine faydalı birer insan olmaları için çaba gösterirler. Bu yüzden bir ülkenin geleceği öğretmenlerin elindedir. Onların yetiştirdikleri her kişinin eğitim seviyesi yükseldikçe, yaşadıkları toplum daha çağdaş daha medeni olacaktır.

Hz. Ali ( R.A ) “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum.” diyerek bilginin önemini ve öğreten kişinin yüceliğini belirtmiştir.

Başöğretmen Atatürk ise öğretmenlik mesleğinin kutsallığını ve öğretmenlerin milletler için önemini ; ‘Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir. Öğretmenden, eğiticiden mahrum bir millet henüz millet namını almak yeteneğini elde edememiştir. Ona alelade bir kütle denir, millet denmez.’ diyerek ifade etmiştir.

Bilgileriyle bizleri aydınlatan, geçmişimizi öğreten ve geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayan öğretmenlerimize her zaman minnettar olacağız.

Bu duygularla öğretmenlik mesleğine yıllarını veren emekli öğretmenlerimizle birlikte tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyorum. Görev başında şehit olan ve hayatını kaybeden öğretmenlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum.”

KARS ÜLKÜ OCAKLARI İL BAŞKANI ONUR ERSANÇMIŞ’IN ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI

Kars Ülkü Ocakları İl Başkanı Onur Ersançmış, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Ersançmış’ın mesajı şöyle: “Türk milleti, büyük ve köklü Türk medeniyetinin temeline harç katan öğretmenlerine çok şey borçludur. Yedi düvelin işgalinden kurtardığımız vatan topraklarımız; sefalet, fakirlik ve eğitimsizlik ile boğuşurken, Gazi Mustafa Kemal, Türk medeniyetini yeniden yükseltme vazifesini Türk öğretmenlerine vermiş ve ilk tuğlayı “başöğretmen” sıfatıyla bizzat kendisi koymuştur.

Hiçbir maddi kıymetle ölçülemeyecek kadar saygın bir meslek olan öğretmenlik; sevgi ve fedakârlığın yol göstericiliğinde, milletimize hizmet etmenin güzide yollarından birisi olmuştur.

Yılın sadece bir gününde değil, her anında hatırlanması ve anlaşılması gereken eğitim camiasının değerli mensuplarının, millet ve devlet hayatında ikame edilemez yerleri bulunduğu kuşku götürmez bir gerçektir.

Sahip oldukları bilgi, kültür ve deneyimi; anlatarak, göstererek, benimseterek kuşaklara aktaran, böylece sosyolojik sürekliliğin sağlanmasına da büyük bir katkı sağlayan öğretmenlerimiz, bu özelliklerinden dolayı yaşadıkları çevrenin öncüsü olmuşlardır.

Ülkemizin bugün ve gelecekte bağımsız ve onurlu yaşayabilmesinin yegâne yolu; eğitim ve öğretim vasıtasıyla nesillere öğretilecek olan milli değerler sisteminden geçmektedir.

Türk milletine mensubiyet şuurunun anlamlandırılmasında, yayılmasında yeri doldurulamaz bir fonksiyona sahip olan öğretmenlerin; şevk ve heyecan içinde bu vazifelerini yerine getirmeleri için gerekli şartların hazırlanması da devletin temel görevleri arasında yer almalıdır.

Milletimizin değerler sisteminde çok yüksek bir yeri bulunan öğretmenlik mesleğinin, fiilen yaşanılan hayatta da aynı konuma getirilmesi; kıymet ve itibarın parayla değil, bilgi ve eğitimle ölçülür hale gelmesine de neden olacaktır.

Atatürk’ün ülküsüyle yetişmeye başlayan gençliğin önüne konulan temel hedef, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmaktı. Bu amaçla Türk gençliğini yetiştiren öğretmenlerin çabaları, dışarıdan enjekte edilen gayrı milli ideolojiler yoluyla sekteye uğratılmaya çalışılmaktadır. Ülkücü gençlik; Türk gençliğini yetiştirme çabalarına sekte vurmaya çalışanların her daim karşısında olmuştur, olmaya da devam edecektir.

Bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin “Öğretmenler Günü’nü” kutluyor; mutlu, başarılı ve huzur içinde bir hayat geçirmelerini diliyorum.

Ayrıca görevi başında hain saldırılar sonucunda şehit düşen ve ebediyete intikal etmiş bütün öğretmen ve eğitimcilerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, hepsini minnet ve şükranla yâd ediyorum:”