Oktay Aktaş:Üreten Ekonomiye Geçeceğiz

MHP Kars Milletvekili Aday Adayı Oktay Aktaş, Ekonomi Politikalarını Açıkladı.

MHP Kars Milletvekili aday adayı Oktay Aktaş,duran bir ekonomi'den  üreten bir ekonomiye geçmeyi taahhüt ediyoruz, dedi.

 12 Haziran 2011 seçimlerinin tek galibi Milliyetçi Hareket Partisi olacaktır, diyen Aktaş sözlerini söyle sürdürdü :

MHP'nin seçim beyannamesi yüz maddeden oluşmuş ve bu 100 maddenin çıkış noktası olarak mali kaynak öngörümüz    9 ana başlıkta toplanmaktadır. 

Söylediğimiz her bir vaadin kaynağının nereden geldiği açıktır ve bunları nasıl sağlayacığımızda teker teker araştırılarak bu dokuz ana başlıkta belirtilmiştir.

MHP nin iktidarında asgari ücret yükseltilecek, 2011 yılı itibariyle net asgari ücret 825 lira olacaktır. 28 Ocak'ta seçim beyannamemizin açıklanmasından itibaren  MHP Genel Merkezi asgari ücretli çalışanlarına net 825 lira maaş ödemektedir.

Değerli  Karslı Hemşehrilerim. Ekonomi politikalarının ana amacı, toplumun bütününün refahı ve mutluluğunun sağlanması ve aynı zamanda devletin güçlü ve kudretli kılınmasıdır.

1. Üretimde Büyümeyi sağlamak ve sürekli üretmek.

2. Hedefimiz istihdamı arttırarak işsizliği azaltmaktır .

3. İşsizliği azaltmak amacıyla her yıl yaklaşık olarak 700 bin yeni istihdam sağlanacaktır. Yani her yıl 700 bin kişiye iş imkanı yaratacağız ve muhtaç durumdaki ailerin  en az bir ferdine iş imkanı sağlayacağız.

4. Muhtaç durumdaki ailerin diğer fertleri için iş sağlanana kadar asgari ücretin yarısı kadar (yaklaşık 412.5 TL) "Aile Sigortası Yardımı" ödeme programı başlatılarak ailere sosyal koruma uygulaması yapılacaktır.

5. Köy ve mahalle muhtarlarının halen 370 lira olan maaşları, yerleşim birimlerinin idari yapısı ve nufusu gibi kriterler dikkate alınmak suretiyle en az asgari ücret tutarına yükseltilecektir. Yani 825 lira maaş alacaklarlardır. Köy ve mahalle ihtiyar heyeti üyelerine  (Azalarına) her ay 150 lira huzur hakkı ödeyeceğiz.

6. Emeklilerimize her yıl bir defa eylül ayı içinde kışa hazırlık yardımı olarak bir maaş tutarında ödeme yapılacaktır. Emekli aylıklarındaki artışlar,  genel enflasyon endeksi yerine bu kesimin tüketim kalıpları ve hayat standartları dikkata alan özel endekse göre yapılması sağlanacaktır.

7. Farklı emekli aylıkları uygulamasına yol açan düzenlemelerin ortaya çıkardığı mağduriyeti gidermek amacıyla intibak düzenlemesi yapılacaktır.

8.Öğretmenlere, araştırma görevli lerine, okutmanlara ve diğer öğretim yardımcılarına araştırma ve kendini geliştirme faaliyetlerine katkı olmak üzere 5000 göstergesinin memur maaş katsayısı ile çarpımı tutarında her ay yaklaşık 310 lira araştırma geliştirme tazminatı verilecektir.

9. Kadrolu olmayan,  sözleşmeli ve geçici statüte çalışan öğretmenlerimiz daimi kadroya geçirilecektir. Öğretmenler arasında yapılan kademelendirme nedeniyle oluşan ücret farklılaşmasından yararlanamayan emekli öğretmenlerimizin de bu düzenleme-lerden yararlanmaları için intibakları  yapılacaktır. Eğitime hazırlık ödeneği eğitim kurumlarında çalışan tüm personele teşmil edilecektir.

Değerli Karslı hemşehrilerim! İşte bunlar bizim yeminlerimiz arasındadır. Türk Milletine açıkça beyanımızdır; sözümüzdür ve namus borcumuzdur. Milliyetçi Hareket Partisi'nin tek hedefi ve tek düşüncesi vardır: O da tek başına iktidar olmaktır.  Biz hazırız. Sizlerin desteğini bekliyoruz. Seçim Beyannamemizdeki diğer ana başlıkları Değerli Karslı Hemşehrilerimize açıklamaya devam edeceğiz. Sevgi ve Saygılarımla.”