Parazitoloji kongresi sona erdi

Kars Kafkas Üniversitesi’nde bir haftadır devam eden “17. Ulusal Parazitoloji Kongresi” dün saat: 16.00’da yapılan kapanış oturumu ile sona erdi.

Kapanış oturumuna Türkiye Parazitoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. M. Ali Özcel ile Kongre Yerel Düzenleme Kurulu Başkanı ve Kafkas Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Özkan Arslan başkanlık etti.

Prof. Özcel, yerel düzenleme kuruluna yapılan organizasyon nedeniyle teşekkür etti ve Kafkas Üniversitesini yapılan bu organizasyon nedeniyle takdir ettiğini belitti. Bütçe görüşmeleri nedeniyle Ankara’da bulunan Rektör Prof. Dr. Sami Özcan’ı ise Rektör Vekili Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan temsil etti.

Kongre Başkanları bu kongre süresince katkılarından dolayı Kars Valisi Ahmet Kara’ya, Kars AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç’a, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’a, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen ve destekleyen diğer kişi ve kuruluşlara teşekkür ettiler.

Kongrenin bilimsel içerik yönünden çok zengin olduğu belirtilen kapanış oturumunda Poster Bildirisinde derece alanlara ödülleri de verildi.

Yerel organizasyon başkanı Prof. Dr. M. Özkan Arslan ise yaptığı konuşmada katılımcıları ağırlamaktan mutlu olduklarını ve bu kongrenin Kars ve Kafkas Üniversitesinde iz bıraktığını ve gelecekte hep anılacağını söyledi. Bu kongreden dolayı hem Kars hem de Kafkas Üniversitesinin tanıtımının yapıldığını belirten Arslan, bu kongreden dolayı ilk defa Kars’a gelenlerin fazla olduğunu kaydetti. Kars’ı herkesin görmek istediğini ancak bir türlü gelemediklerini belirten katılımcılar bu tip etkinliklerin bir vesilesi ile gelme şansı bulduklarını söylediler.

Kongre süresince hem bilimsel toplantılar yapıldı hem de Kars’ın tarihi mekânları gezildi. Ayrıca kaşar almayı ve çeşitli lokantalarda gruplar halinde yöresel yemek yemeyi de unutmadılar. Kars’tan ayrılmaya başlayan katılımcıların ilk fırsatta Sarıkamış’a kayak için geleceklerini de vurguladılar.