Radyo Cihan Karsta

2011'in nisan ayında, mütevazı bir sesle yayın hayatına başlayan Radyo Cihan, yılsonuna kadar, 81 ilde ve 69 ilçede yayın yapma hedefinin 74'üncüsü Iğdır, 101,3 ile olurken 75'incisi ise Kars, 105,0 ile oldu.

6 Nisan 2011 tarihinde İstanbul, Ankara ve Konya'da yayın hayatına başlayan Radyo Cihan, kısa sürede büyük beğeni toplarken mütevazı adımlarla büyümeye devam ediyor. Radyo Cihan'da her gün Fethullah Gülen Hocaefendi'nin 6 vaazının yanı sıra 3 duygu yüklü hutbesi, 4 gurbet sohbetleri yayınlanıyor. Gülen'in bazı sorulara verdiği cevaplar ve pırlanta okumaları da radyonun dikkat çeken programlarından. Kur'an-ı Kerim, meal, hadis okumaları, cevşen, tesbihat da radyodan yükselen sesler arasında. 

Radyo Cihan’ın, Fethullah Gülen Hoca efendi'nin vaazlarını milyonlara ulaştıran yayın akışı ile kısa zamanda büyük beğeni toplamaya başladığını belirten, Radyo Cihan teknik ekip müdürü Temel Hasan Nebioğlu, Radyonun hedefinin bu sesi herkese duyurmak olduğunu söyledi. Her gün yüzlerce kişiden olumlu tepkiler aldıklarını söyleyen Nebioğlu, "Kars 74’üncü vilayetimiz oldu, bu süreçte anladık ki radyo manevi dünyamız için büyük bir ihtiyaçmış. Acıkmışlığımızı, susamışlığımızı giderdi." Nebioğlu, yılsonunda Cihan Radyonun 150 noktada dinlenebileceğini de müjdeledi. 

6 ay gibi kısa bir sürede büyük beğeni toplayan Radyo Cihan, Ardahan ve Artvin’de ise yarın yayın hayatına başlıyor.

Diğer taraftan Kars’ta yaşayan Hasan Şahmal ve Hüseyin Şahmal kardeşlerin 105.0 frekansından Radyo Cihan’ı dinleme anları objektiflere yansıdı.