Rahvan at yarışları şampiyonası

Arpaçay 1. Rahvan At Yarışları Şampiyonası” yapılacak.

Serhat şehri Arpaçay’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü etkinlikleri kapsamında 03 Kasım 2013 günü sabah düzenlenecek Kurtuluş Etkinliklerini müteakiben saat: 10:30’da ödüllü “Arpaçay 1. Rahvan At Yarışları Şampiyonası” yapılacak.

Konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

Buna göre günümüzde ulaşım araçlarının artışı ile önemini kaybetmekte olan at biniciliğini teşvik etmek ve geçmişte çok yaygın olan bu sporu ilçemizde yeniden canlandırmak amaçlı olarak ilki düzenlenecek yarışlar, sadece rahvan koşu kategorisinde yapılacak ve Türkiye’deki tüm atlar yarışmaya katılabilecektir. Katılımcıları ve at biniciliğini teşvik amaçlı olarak birinciye 5.000, ikinciye 2.500  ve üçüncüye de 1.000 TL nakit ödül ile kupalar verilecektir. Ayrıca tüm katılımcılara da sertifika verilecek ve nalbantlık sanatını ilçemizde icra eden en eski nalbantımıza da plaket takdim edilecektir.

Kurtuluş günü etkinlikleri 09:00’da başlayacak olup, etkinliklerin bitmesinden sonra Cumhuriyet Meydanında bulunan vatandaşlarımız ilçe merkezine 700 metre uzaklıkta olan at yarışı alanına 10:30 itibarıyla otobüslerle taşınacaktır.

Yarış kuralları yarış saatinde hakem heyeti tarafından açıklanacak olup, katılımcı sayısına göre gruplar halinde yarışlar düzenlenecek ve her grubun birincileri finalde yarışarak dereceler belirlenecektir. At yarışları ilçe merkezinde 35 dönüm düz toprak bir alanda tertip edilecek olup, atların yarışacağı kısım ile izleyicilerin bulunacağı alanların düzenlemesi yapılmıştır.

Programda değişiklik yapılması durumunda kamuoyu ile paylaşılacak ve organizasyon hakkında detaylı bilgi www.arpacay.gov.tr adresinde bulunacaktır.