Sahipsiz at faciaya yol açıyordu

Bayram alış-verişi için Kars’a doğru gelmekte olan minibüs yola aniden çıkan sahipsiz at yüzünden takla attı, aynı aileden 8 kişi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre kaza sabah saatlerinde merkeze 20 kilometre mesafedeki Boğazköy girişinde meydana geldi. Merkeze bağlı Aynalı Köyü’nden Kars’a doğru gelmekte olan Ayhan Batur idaresindeki 36 M 0307 plakalı minibüs, Boğazköy girişinde yola aniden çıkan başıboş at yüzünden, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu takla attı.

Şarampole yuvarlanarak ters dönen minibüste bulunan Batur ailesinden 8 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Korku dolu anların yaşandığı kazada Boğazköylüler olay yerine giderek yaralılara ilk yardımda bulundular. Yaralıları sıkıştıkları yerden çıkaran Boğazköylüler, araçlarla Kars’a gönderdiler. Bu sırada kaza yerine gitmekte olan 3 ambulans, yaralıları yoldan alarak Kars Devlet Hastanesi’ne götürdü.

Kaza ananı anlatan minibüs sürücüsü Ayhan Batur, Boğazköyünü geçerken aniden önlerine bir at çıktığını ve ata çarpmamak için direksiyon hakimiyetini kaybederek şarampole yuvarlandığını söyledi. Bayram alış-verişi için Kars’a gittiklerini belirten Batur, araçta annesi, oğlu, eşi ve diğer yakınlarının bulunduğunu ve hepsinin çok korktuğunu belirtti. Yollarda bu tür sahipsiz atlarla sık sık karşılaştıklarını ve korktuklarını da ifade eden Batur, “Sonunda korktuğumuz başımıza geldi ve bizde bir ata çarptık. Hem akrabalarım yaralandı hem de minibüste milyarlarca lira maddi zarar meydana geldi” dedi.

Kaza yerine gelen Jandarma ekiplerinin olay yerinde incelemesini tamamlamasıyla birlikte minibüs devrildiği yerden çıkarıldı.