Salih Şahin Müzik Albümü Çıkaracak

Çok sayıda Kars, Ardahan ve Iğdır türkülerini derleyen, araştıran ve kitaplayan gazeteci - yazar Salih Şahin yakında bilinmeyen yöre türkülerinden bir bölümünü içeren ilk albümünü çıkarıyor.

Tacettin DURMUŞ

İlk defa yayınlanacak olan yöresel türkülerimizden oluşacak albümün büyük ilgi göreceği, müzik çevrelerince iddia ediliyor. Şahin, albümünde sesinin yanı sıra bağlama ve tar ile de saz grubunda yer alıyor.

Kars’ta gazetecilik yapan, Birleşmiş Milletler ve UNESCO’nun Ortak Programı kapsamında tar ve saz yapımı ile icra faaliyetleri eğiticisi olarak da görev yapan Salih Şahin , Kars ve yöresinden derlediği türkülerinin bir bölümünü çıkaracağı albüme koyuyor. Eski yıllarda Kars’ta yayın yapan TRT Kars Radyosu Serhattan Sesler Korosu’nda bağlama grup şefi olarak çalışan Şahin , 100 ‘ den fazla yöre türküsünü derleyip repertuara kazandırdı.

Eğitimci ve gazeteci - yazar Salih Şahin, çok sayıda Kars türküsünün başka yöre ve kişilere mal edilmesinden üzüntü duyup bu konuda mücadele veren ve geçtiğimiz yıl ilk defa Kars’ta düzenlenen geleneksel “Türkiye Türkü Bayramı” projesini hazırlayıp koordinatörlüğünü de yapmıştı. Kars’ta Şahin Müzik Merkezi Ses Kayıt Stüdyosu’nda ses, saz grubu kaydı yapımına başlanan albümde çok sayıda sevilecek yöresel türküler hayat bulacak.

Yörede oyunların , türküler ve ozan havalarının gün ışığına çıkması ve yaşaması amacıyla Kars Oyunları, Türküleri ve Ozanları (KOTODER) Derneği’ni kuran ve başkanlığını yürüten Salih Şahin yaptığı açıklamada “ Çok sayıda Kars türküsü yanlış ,yorum hatalı ve başka kişi ve yörelere ait olarak gösterilip yayınlanıyor. Çıkaracağım müzik albümlerinde türkülerin doğru halleriyle yayınlanıp gelecek nesil ile halk müziği sevenlerine doğru kaynak oluşturacağım.” dedi . Yeni Kars türkülerinin yer alacağı albümün kısa süre içerisinde çıkması bekleniyor.