Şanlıurfalıların Kars’ta soğuk mücadelesi

Şanlıurfa’dan Kars’a satmak için saman getiren Siverekliler, samanların satılmasını beklerken bir yandan da soğukla mücadele etmeye başladılar.

Hüseyin Atak Bulvarı üzerinde hayvan borsasının yanına kurulan saman pazarı Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi’nden ve diğer bölgelerden gelen saman satıcılarıyla dolup taştı. 50’nin üzerinde saman yüklü kamyon müşteri beklerken, satıcılar ise günlerdir soğukla mücadele ediyor. Kamyonların şoför mahallinde ikişerli, üçerli uyuyarak sabahlayan satıcılar, gün boyu da tenekelerde ateş yakarak ısınıyorlar. Satıcılar diğer yandan da donan kamyonlarını çalıştırmakla meşgul oluyorlar.

Siverekli Nihat Şirin, Siverek samanını 350-450 TL civarında sattıklarını, buna rağmen müşteri yolu beklediklerini söyledi. Siverek samanının ucuz ve kullanılır olduğunu belirten Şirin, Kars’ın hayvancılık alanında ülkemizin bel kemiği olduğunu onun için saman satmak için burayı tercih ettiklerini ifade etti. Şirin ayrıca, Kars’ta en büyük sıkıntılardan birinin de soğuk havayla mücadele etmek olduğunu kaydederek, “Kars’ın soğuğu gerçekten de insana zor nefes aldırıyor. Bizler günlerdir buradayız ve ısınmak için sürekli ateş yakıyoruz” dedi.

Siverek’ten gelen Koçari Güzeldağ, Selahattin Bozdağ ve Eyüp Güzel de benzer sıkıntılardan dert yandılar.

Saman pazarında 450 TL’den satılan Siverek samanının yanında diğer bölgelerden getirilen samanlar ise 750 TL’yi bulabiliyor.