Sarıkamış’ta Eğitime Destek kermesi

Sarıkamış Eğitim Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SEYDER) tarafından eğitime destek amacı ile kermes düzenlendi.

Sarıkamış’ta ortaöğretimde eğitim gören maddi durumu zayıf öğrencilerin eğitim giderlerine katkıda bulunmak amacıyla gıda ve giyim kermesi düzenlendi.

Şehit Kemal Mutlu Caddesi üzerinde bir binada düzenlenen kermes açılışına Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Sinan Karabağ, Sarıkamış Eğitim Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SEYDER) üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Dağdelen’in açılışını yaptığı Kermes, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Kermes’te giyim, çeyizlik eşyalar ile yiyecek ve içecekler sergilendi.

Kaymakam Ermiş, burada yaptığı konuşmada, Eğitime verilen her türlü desteği takdir ettiğini, sivil toplum kuruluşlarının eğitime bu tür etkinliklerle destek vermelerinin önemli olduğunu belirterek, “Sarıkamışlı esnafların katkıları ve ev hanımlarının el emeği göz nuru ile hazırladığı giyecek, el örgüleri, pasta, kek, börek ve içeceklerin eğitim gönüllüleri yardımıyla satışa sunulması ve buradan elde edilen gelirin muhtaç öğrencilere verilmesi örnek bir davranıştır. Ülkemizin daha ileri seviyeye gelebilmesi için eğitimli insan sayısının artması kaçınılmazdır. Her şeyin başı eğitimden geçiyor” dedi.

SEYDER Başkan Yardımcısı Mücahit İlbayi de, SEYDER Yönetim Kurulu üyelerinin aldığı karar ile Sarıkamış’ta eğitim gören maddi durumu zayıf öğrencilerin eğitim giderlerine katkıda bulunmak amacıyla 5 Mayıs’a kadar sürecek olan kermes’te kıyafet, el örgüleri, yiyecek ve içecek kermesi düzenlediklerini söyledi.

İlbayi, “Amacımız ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına açılan bu kermesten elde edilecek geliri fakir öğrencilerin eğitimine katkı olarak geri döndürmektir. Farklı illerden ve Sarıkamışlı esnafların katkılarıyla getirmiş olduğumuz kıyafetler ile Sarıkamışlı ev hanımlarının iki-üç ay önceden hazırlanarak el emeği göz nuru ile hazırlamaya başladıkları ürünler ile yine ev hanımlarının hazırladığı pasta, kek, börek ve içecekleri eğitim gönüllüleri yardımıyla satışa sunduk. Büyük Atatürk; en büyük düşmanın cehalet olduğunu işaret etmiştir. Bizde dernek olarak eğitim alanında hizmetler vermeye çalışıyoruz” diye konuştu.