Seda Sayan’ın yaptırdığı ev yandı

Seda Sayan’ın Kars’ta özürlüler için yaptırdığı ev yandı...

Kars merkezde geçtiğimiz yıllarda sanatçı Seda Sayan’ın Kars Valiliği ile birlikte Şeker Durak’ın 5 özürlü çocuğu için yaptırdığı ev cayır cayır yandı.

Yangın Şehitler Mahallesi Şehitler Küme Evleri numara 4’te bilinmeyen bir nedenle meydana geldi.

Eşini kaybeden ve 5 özürlü çocuğuyla birlikte yaşam savaşı veren Şeker Durak’a ait evin bir anda yanmaya başlaması yürekleri ağızlara getirdi. Yangın anında özürlü çocukların evde olduğunun öğrenilmesi üzerine mahalleli seferber oldu. Mahalleli kadınların feryatlarının göğe yükseldiği yangında Şeker Durak ise avazı çıktığı kadar bağırarak çocuklarının kurtarılmasını istedi. Çocuklar fekadar mahalleli tarafından bir bir yanan evden çıkarıldı ve yangın mahalline ambulans çağrıldı. Çocukların ambulansta tedavileri yapılırken Şeker durak ise bir yandan da sığındıkları evin kurtarılması için çevredekilere adeta yalvardı.

O sırada itfaiye aracında çıkan bir aksaklık nedeniyle olay yerine ikinci bir itfaiye aracı istendi. Bu sırada evinin penceresinden alevleri gören Şeker Teyze ne yapacağını şaşırdı fenalaşıp yere yığıldı. Komşu kadınların yardımıyla bir süre sonra kendine gelen Şeker Teyze evinin yanışını yaşlı gözlerle izlemeye başladı.

İkinci ve üçüncü itfaiye araçlarının da gelmesiyle birlikte müdahale çalışmaları artırıldı. İtfaiye erleri bir yandan çatı katına çıkarak küreklerle saçları kırmaya başladı diğer yandan da eve girerek pencereleri açtılar. Dört koldan yapılan müdahale sonrasında yangın kontrol altına alındı ama ev eşyaları da kullanılamaz hale geldi.

Evde tüplerinde bulunduğunun öğrenilmesi paniği artırdı. Şeker Teyze sık sık evde kullanılır halde tüplerin bulunduğu hatırlattı. Bunun üzerine itfaiye erleri eve girerek tüpleri çıkardı. Bu sırada bir itfaiye eri de zehirlenme tehlikesi geçirdi.