Şehit Ailelerine İftar

Vali Ahmet Kara, şehit ve gazi ailelerine Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’ın sözlü selamlarını iletti.

Tacettin DURMUŞ

Kars Valiliği tarafından Öğretmenevi’nde düzenlenen iftar yemeği sırasında daire amirleri ve özel kalem personeli ayrı ayrı şehit ve gazi aileleriyle birlikte oturarak bir süre sohbet etti ve sorunlarını dinleyerek not aldı. İftarın ardından İl Müftüsü İlyas Gümüş’ün yemek duası etmesinden sonra konuşan Vali Ahmet Kara, şehit ve gazi ailelerine çağrıda bulunarak Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’ın sözlü olarak gönderdiği selamlarını illetti.

Vali Kara, konuşmasında Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan’ın sözlü mesajlarla “Şehit ve gazi yakınlarımıza sevgilerimizi, saygılarımızı ve sevgilerimizi iletin. Valiler olarak asli görevlerinizden biride bu ailelerin her türlü ihtiyaçlarını görmek zorundasınız”  dediklerini belirterek bu ilin Valisi olarak şehit ve gazi ailelerin her zaman emrinde olduğunun altı çizdi.

Telefonlarının ve kapılarının 24 saat şehit ve gazi ailelerine açık olduğunu da vurgulayan Kara, “Ben bu ilin valisi olarak her zaman sizlerin emrindeyim. Bekli hepinize ulaşamıyoruz veya dertlerinizi dinleyemiyor, sıkıntılarınızı çözemiyoruzdur ama şu anda da bazı daire müdürlerim ve özel kalem müdürüm sizlerle iftar yemeği yiyor. Onlarla ve benimle 24 saat görüşebilir ve dertlerinizi sıkıntılarınızı onların aracılığıyla da bana ulaştırabilirsiniz. Ayrıca benim telefonlarım da 24 saat açıktır. İstediğiniz zaman bana ulaşabilirsiniz. Bizlerde devletimizin bize verdiği imkanlar ölçüsünde elimizden geldiğince sizlerin yanında olamaya devam edeceğiz. Çünkü bu bizim asli görevlerimiz arasında yer almaktadır. “ dedi.

BİZLER SİZLERE BORÇLU, SİZLERDE BİZLERDEN ALACAKLISINIZ

Vali Kara daha sonra zaman zaman dile getirdiği gibi ‘sizler şehit ve gazi yakınları olarak, bizler sizlere borçlu, sizler de bizlerden her zaman alacaklısınız’ sözlerini yineledi.  Kara, kendisinin de bir şehit torunu olduğunu belirterek konuşmasını şu şekilde sürdürdü.  “Ben de bir şehit torunu olarak bugün sizlerin arasındayım.  Çünkü benim dedemde Sarıkamış’ta şehit olmuştur. Sizlerinde yakınları bu topraklarda çeşitli şekillerde şehit oldu. Sizler bu nedenle büyük acılar çekiyorsunuz ve hala sabrediyorsunuz. Ama şunu da bilmelisiniz ki bu vatan için en güzel görevlerden birisini de sizler yaptınız.  Allah’ın da dediği gibi “onlar ölü değil diridirler.” Çünkü bu vatan için şehit olanlar meleklerin kucağında meleklerin ve peygamberimizin kucağında ve cennetin ırmakları üzerinde dolaşıyorlar. Sizlerde şefaat edecekler. Bu nedenle sizler fevkalade şanslı, üstün ve bir o kadarda itibarlısınız ayrıca da bizim içinde o kadar değerlisiniz. Çünkü siz canınız kadar sevdiğiniz evlatlarınızı ve yakınlarınızı bu toraklar için feda ettiniz.

KARS BÖLGESİNDE 1,5 MİLYON İNSAN ŞEHİT OLMUŞTUR

Bu vatan torakları kadar dünyanın başka hiçbir yerinde daha pahalı ve değerli toprak yoktur. Kars’ta Sarıkamış ile birlikte şehit düşen insan sayısı bir buçuk milyondur.  Bu nedenle bu topraklar çok pahalıdır ve bir çakıl taşı bile kimseye verilemez. Biz tarih boyunca da bu topraklar için her türlü fedakârlığı yaptık. Millet olarak yüzyıllar boyunca dünyaya medeniyet, adalet, insanlık dağıttık. Bu zamanlarda da bu millet çok güçlü, birlik ve düzen içerisindeydi. Bu nedenle kimse de sesini çıkaramıyordu. Yüzyıllarca güçlü bir devlet olarak yaşadık ve kimseye zarar vermedik. En büyük soykırımlardan biri olarak Yahudi soykırımı yani Hitler olarak bilinir. Ama hem Osmanlı zamanında hem de Türkiye toprakları içerisinde bir tane Yahudi’nin dahi burnu bile kanamamıştır. Atalarımız her türlü insanı kucağına barındırmıştır. Ama ne zaman ki gücümüz ve kuvvetimiz azalmaya başladı, birliğimiz ve dirliğimiz bozuldu daha sonra da ‘hasta adam’ diye niyetlendirildik. İşte o zaman bu memleketi yok etmeğe baladılar. Ama çok şükür ki şehit verme pahasına, gazi olma pahasına kurtuluş savaşı boyunca yıllarca aç kalma pahasına asla teslim olmamış ve küllerinden yeni bir devlet yaratmışızdır.

İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARIMIZ, TERÖRİZM ÜZERİNDEN SENARYOLAR YAZMAYA DEVAM EDİLİYOR

Türkiye Cumhuriyeti de bu gün bağımsız ve hür olarak sonsuza kadar yaşayacaktır. Cumhuriyet kurulduktan sonrada her yönüyle büyüyen Türkiye’nin iç ve dış düşmanları yine aynı senaryoları yazarak bu ülkeyi yıkmaya çalışmışlardır. Bu gün ülkemizin başına terörle ile ilgili olarak oynanan oyunun amacı milleti birbirine düşürmek, kırdırarak zayıf düşürüp, bölüp ayrıştırmaktır. Terörün temel amacı budur. Bu oyuna lütfen gelmeyelim. Çünkü bu oyun geçmişte defalarca oynandı. Şu anda yine oynanıyor. İnancımızın ve İslamlın temeline göre her kes Hz. Âdem’den gelmedir. Ama gelin görün ki çeşitli teoriler üretilmek kaydıyla etnik, bölgesel, dini v.s ayrımcılıklar yaptırarak bizleri birbirimizden ayırıp, birbirimize düşürmeye çalışmaktadırlar. Ama hepimiz Âdem’den olma ve Allah’ın kullarıyız ve aynı vatanın çocuklarıyız. Bu nedenle her kesin bu vatan üzerinde eşit bir şekilde yaşama hakkı vardır. Hiç birimizden bir diğerinden üstünlüğü ve ayrıcalığı yoktur ve olamaz. Bu gün dünya uluslarından da bir eksiyim yok ve bu günde onarla boy ölçüşecek kadar gülüyüz.”

İftar yemeğine; Vali Ahmet Kara, 14. Mkz. Tug. Kom Topçu Kurmay Albay Zeki Gürcan, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Köylü, Adalet Komisyonu Başkanı Tamer Keskin, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Müftüsü İlyas Gümüş, Kars Şehit ve Gaziler Dernek Başkanı Muhsin Ağçay, daire amirleri ile birlikte şehit ve gazi aileleri katıldı.