Şehit yakınları ve gazilere iftar

Kars’ın Sarıkamış ilçesi Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Şehit yakınları ve Gazilere iftar yemeği verdi.

Sarıkamış Öğretmenevi’nde düzenlenen iftar yemeğine, Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, 9’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutan vekili Kurmay Albay Faruk Kayadelen, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, İlçe Emniyet Müdürü Cem Boçkay, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Şener Şen, Sarıkamış Muharip Gaziler Derneği Başkanı Osman Gül, İl Genel Meclis Üyeleri, daire amirleri ile Şehit yakınları ve Gaziler katıldı.

İftar programına katılan Şehit yakınları ve Gazilerin masalarını tek tek gezerek kendileriyle tokalaşan Kaymakam Ermiş, “Değerli Şehit yakınları, Gazilerimiz ve davetliler hepiniz hoş geldiniz. Şehit ailelerimizi ve Gazilerimizi fırsat buldukça ziyaret ediyoruz. Ben gidemesem de mutlaka arkadaşlarımı gönderip onların sıkıntı ve dertlerini öğreniyorum. Elimizden geldiği, gücümüz yettiği kadar sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Biz sizlere hizmet etmek için varız. Bu zaten bizim görevimiz kapımız sizlere her zaman açıktır. Her türlü sıkıntı ve sorunlarınızda lütfen geliniz. Her an sizlerin yanınızda olduğumuzu unutmayın” dedi.

Şehitlerin bu ülke, vatan, bayrak ve millet için en değerli varlık olduğunu belirten Ermiş, “Onların aileleri bizim için çok değerli ve kutsaldır. Onların isteği bizim için çok değerlidir. Gazilerimiz bu ülkenin bayrağının dalgalanması adına canını verme pahasına mücadele eden değerli büyüklerimizdir. Ramazan ayında değişik vesilelerle değişik ortamlarda iftar yemeklerinde bir ara geldik. Ama şunu ifade edeyim ki bizim için en değerli olanı en kutsal olanı sizlerle beraber olmak. Davetimize icabet ettiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bütün şehitlerimizin mekanı cennet, ruhları şad olsun. Hayatta olan Gazilerimize de sağlık, huzur ve esenlik dolu bir yaşam diliyorum. Şehit yakınlarımıza da huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum” diye konuştu.

Sarıkamış Muharip Gaziler Derneği Başkanı Osman Gül de, böyle bir iftar yemeğinde şehit yakınları ve gazileri bir araya getirdikleri için Kaymakam Ermiş’e teşekkür etti.

Gül, “Vatan savunmasında canlarını vermekte imtina etmeyen aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz savaş meydanlarında olağanüstü cesaret ve feragat örneği göstererek bu ülkenin temel taşlarını oluşturmuşlardır. Dünya coğrafyasında stratejik önemin yanı sıra varlığı ile düşmanın iştahını kabartan vatan topraklarımız, daima şehitlerimiz ve gazilerimizin sarsılmaz zırhı sayesinde sahipsiz kalmayacaktır. Soğuk mermer taşlarına sarılarak yüreğinin acısını dağlayan analar ve babalar mağduriyetini anlatabilmek için her zaman “Vatan sağ olsun” diyebilmiş ve yitirdiği yavrusunun kokusunu ay yıldızlı bayrağımızda bulmuştur. Bu nedenle, dünyada hiçbir millete nasip olmayan bu yüksek duygu yüce Türk milletinin yüksek ahlaki özelliklerini oluşturmaktadır. Dolayısıyla aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize millet olarak sahip çıkmalı, her zaman ve her yerde minnet ve şükranla yad etmeliyiz” dedi.

Yemeğin ardından Şehit yakınları ve Gazilere, Kaymakam Ermiş tarafından çeşitli hediyeler verildi.