Serhatlılar Evi açıldı

Kars- Ardahan- Iğdır Serhatlılar Evi açıldı...

Keçiören Belediyesinin düzenlediği 4. Uluslar arası Ramazan Etkinlikleri çerçevesinde Kars- Ardahan- Iğdır Serhatlılar Birliği Federasyonunun düzenlediği Geleneksel İftar Yemeği ve sonrasında Kars- Ardahan- Iğdır Serhatlılar Evi Açılışı yoğun bir katılımla gerçekleşti.

İftar Yemeği ve Kars- Ardahan- Iğdır Serhatlılar Evi Açılışına Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Ak Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Seyit Sertçelik, Fas Büyükelçisi Mohamed Lotfi Aouad, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa AK, Bürokratlar, Ankara Oda Başkanları, sanayici, iş adamları ve Kars- Ardahan- Iğdırlı vatandaşlar katıldı.

KAI Federasyonu kaybettiğimiz şehitlerden dolayı program akışında değişiklik yaptı. İftar Yemeği sonrası Etkinlik Alanında şehitlerimiz için okunan Hatimlerin duası yapıldı. Mustafa AK yaptığı konuşmada 4. Uluslararası Ramazan Etkinliklerine 22 kardeş dost ülkenin ve 12 Federasyonun katıldığını belirterek dünya insanlarını buluşturmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. KAI Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, Şehitlerimizin acısını yüreklerinde taşıdıklarını bu yüzden hazırladıkları programı iptal ettiğini belirterek “ Kimse memleketimiz üzerinde oyunlar oynamasın sonunda zararlı yine onlar olurlar” dedi. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Erdoğan Yıldırım’a katkıları için teşekkür etti ve şehit ailelerine ve milletimize başsağlığı diledi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali YILDIRIM konuşmasında “ Her dönem birlik ve beraberliğimize kast edenler oldu ama başaramadılar. Ramazan dolayısıyla memleketimiz üzerinde kötü oyunlar oynamak isteyenlere en güzel mücadeleyi burada veriyoruz.” dedi.

Ödül Töreninin ardından Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kars Milletvekillerimiz Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, Ardahan Milletvekilimiz Prof. Dr. Orhan Atalay, Ankara Milletvekili Prof. Dr. Seyit Sertçelik ve Keçiören belediye Başkanı Mustafa AK, Genel Başkanımız Erdoğan Yıldırım kurdeleyi keserek Kars- Ardahan- Iğdır Serhatlılar Evi Açılışı yaptılar.

Yoğun bir katılımın olduğu açılışta, katılan konuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Daha sonra konuklara katılımlarından dolayı teşekkür eden Erdoğan Yıldırım, birlik ve beraberliğin daim olmasını istedi.

Kars- Ardahan- Iğdır Serhatlılar Birliği Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, şunları söyledi:

“Birlik ve beraberlik düşüncesi ile üst yapı olarak kurulan Federasyonumuz, bağlı derneklerin organizasyonunu sağlayarak, göç vesilesi ile kendi topraklarından kopup gelmiş vatandaşlarımızın, hayata dair bütün sorunlarına destek olmaya çalışmaktadır. Bölgenin sosyo kültürel sorunlarına ağırlık veren Federasyonumuz, bölgenin ekonomik sorunlarına da çözüm önerileri getirerek, raporlar halinde gerekli kurumlara sunmaktadır.  Sivil Toplum Kuruluşlarının, demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğu bir zaman diliminde yaşamaktayız. Toplum içerisinde her bir bireyin demokratik düzene katılım sağlaması açısından Sivil Toplum Kuruluşları günümüzün olmazsa olmaz yapılarındandır. Türkiye genelinde yapılarını sürdüren hemşehri dernekleri ve federasyonlarda aynı minvalde demokratik toplum düzeninin yapı taşlarıdır. Yıllar yılı süre gelen göçler nedeniyle insanlar kendi topraklarından ayrılıp bilmedikleri, tanımadıkları topraklara yerleşerek doyduğu yere değil, doğduğu yere sahip çıkarak memleketinin heyecanını, özlemini hemşehrileriyle aynı mahallelerde, aynı kahvelerde buluşarak sıla özlemine teselli ihtiyacı içine girmişlerdir. Biz STK olarak Türkiye’deki sosyal alanda, eğitim alanında, ticaret alanında ve benzeri alanlarda tarafsız bir şekilde üzerimize düşen vazifenin sorumluluk bilinci içerisindeyiz. Ülkemizin gelişen ve değişen dünyadaki yerinin her geçen gün önem kazanması bizleri ziyadesiyle gururlandırmaktadır. Kars- Ardahan- Iğdır Federasyonu olarak, ülkemizde yüzlerce hemşehri derneğinin düşmüş olduğu atıl durumun aksine, birlikteliğimizi canlı tutmak istiyoruz. Bu nedenle tertiplediğimiz çeşitli organizasyon ve etkinliklerin yanı sıra her yıl Ramazan ayında hemşerilerimizi bir araya getirmek amacıyla Geleneksel İftar Yemeği düzenliyoruz. Bu yıl ayrıca Ankara’da bölgemizi Ankaralılara tanıtmak, hemşehrilerimize de doğdukları toprakları hatırlatmak için Kars- Ardahan- Iğdır Evi’nin açılışını da yapacağız. Üzerimize aldığımız sorumlulukla Kars- Ardahan- Iğdır’ı Ankara’da yaşamak ve yaşatmak gayreti içindeyiz.”