Geçen yıldan itibaren yapılan çalışmaların artık bir ürüne dönüşmesi hem SERKA yetkililerini hem de proje sahiplerini mutlu etti. SERKA’nın bu tür destekleri ve girişimleriyle açılan sanayi sitesindeki işyerlerinin Kars’a ve bölgeye önemli getiriler sağlaması bekleniyor ve arzu ediliyor.
BU KAPSAMDA KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ’NDE FAALİYETE SOKULAN İŞYERLERİ:
1-Erk Makine Ltd. Şti.
Proje İsmi: Ağır iş makineleri yedek parçaları üretiminde modern teknik uygulaması
Proje Bütçesi: 324.300 TL
Ajans Hibe Tutarı: 162.150 TL
18.04.2011 tarihinde sözleşmesi imzalanan Kars Küçük Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren Erk Makine firmasına ait olan proje 26.08.2011 tarihinde başarı ile tamamlandı. Projenin amacı; “İşletmenin kurulu kapasitesinin yeni makine-ekipmanlar ile artırılması ve modernizasyonu, Yeni istihdam olanakları yaratılması, Bakım onarımı yapılan araç sayısının ve buna bağlı olarak işletme gelirlerinin artması”. Erk Makine Ltd. Şti’nin yürüttüğü bu proje neticesinde, bölge dışından alınmak zorunda kalınan özelikle ağır iş makinelerinin tamir bakımı ile ilgili hizmetler ilde temin edilir hale geldi. Proje kapsamında temin edilen modern makine ve ekipmanlar ile yedek parçaların üretimi ve iş makinesi tamiri yapılmaya başlandı.
2-Proje Sahibi: Tunç Küp Şeker Uğurlu Oktay
Proje İsmi: Paketleme Makinesi Alınarak Tunç Küp Şekerin Kapasitesini Ve Ürün Çeşitliliğini Artırmak
Proje Bütçesi:300.300 TL
Ajans Hibe Tutarı:150.150 TL
30.04.2011 tarihinde sözleşmesi imzalanan Kars Küçük Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren Tunç Küp Şeker firmasına ait olan proje 30.09.2011 tarihinde başarı ile tamamlandı. Projenin amacı “Şeker paketleme imalatı olmayan Kars ilinde tarıma dayalı imalat sanayinde faaliyet gösteren Tunç Küp Şeker işletmesinin mali ve teknik kapasitesinin artırılarak paketleme ünitesi kurulmasıyla bölgenin paketleme şeker ihtiyacının kendi pazarından karşılanmasını sağlamak” Kıtlama şeker üretimi gerçekleştiren firma proje ile yeni bir üretim hattı kurarak bölgede ihtiyaç olan kağıtlı küp şeker, kiloluk küp şeker ve kiloluk toz şeker üretimine başlayarak bölgeye yeni ürünler kazandırmış ve proje amacına ulaşmıştır. Proje kapsamında ISO 22000 belgesi de alınarak kalite standartları yükseltildi.
3-Proje Sahibi: Remzi Boğatu-Rüstemoğlu Ticaret
Proje İsmi: Plastik Mobilya Aksesuarları Üretim Teknolojisi Kurulumu
Proje Bütçesi:439.600 TL
Ajans Hibe Tutarı:219.800 TL
21.04.2011 tarihinde sözleşmesi imzalanan Kars Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren Rüstemoğlu Ticaret firmasına ait olan proje 16.08.2011 tarihinde başarı ile tamamlandı. Projenin amacı “Kars ilinde, Plastik Enjeksiyon Sistemi makineleri kullanılarak, Mobilya sektöründe kullanılan Plastik Aksamları üretmek” Mobilya sektöründe kullanılan plastik aksamların ticaretini firma, proje ile bir üretim hattı kurarak bölgede Mobilya ayakları, kulplar, askılar, düğmeler, portmanto askıları, hırdavat, metal ayak, tekerlek, plastik mamul boyama, papuç üretimine başlayarak bölgeye yeni ürünler kazandırmış ve amacına ulaştı.