Servet Avcı’nın kaleminden Yılmazel

MHP eski MYK üyesi Servet Avcı’nın kaleminden Umut Yılmazel…

Ülkemiz için tarihi öneme sahip seçim günü gittikçe yaklaşmaktadır. Hem ülkemiz hem de Kars’ımız açısından hayati derecede önemli bir süreçten geçiyoruz. Yurdumuzu kuşatan emperyalist zihniyetin dışında maalesef içeride de bir takım ciddi sorunlar vardır. İşte bu seçimi sıradan olmaktan çıkaran, öncekilerle daha farklı hale getiren, bu sorunların müsebbipleri ile de mücadele edilecek olmasıdır.

YILMAZEL, hayatı boyunca doktorluk mesleğini icra ederken karşılaştığı memleket meseleleri için mücadele etmeyi hep öncelik haline getirmiş, vatan, millet ve onun değerlerini yüceltme kavgası vermiştir. YILMAZEL’i tanıyanlar onu sadece bir doktor olarak tanımamalıdırlar. O hem doktor, hem mücadele ve dava adamı, hem de zorda olana uzanan el oldu. Yıllarca çeşitli şekillerde halkın her ne derdi varsa, doktorluk vazifesi dışında da elinden gelen her ne yardım varsa yapmış, gocunmadan, esirgemeden, başa kakmadan koşturmuştur. Gücü ve nefesi nereye yetmişse oraya koşmuştur. Şimdi çıktığı bu yol, kamu gücünü de arkasına alarak daha fazla hizmet etme yoludur. Kendi imkanlarıyla milletine ve hemşerilerine insanüstü gayretle itibarlı bir ömür geçiren YILMAZEL’in Meclis’e değil, Meclis’in YILMAZEL gibilere ihtiyacı vardır.

Niyet, insanoğlunun önünü açar. Kendisi niyet etmiş ve çok kritik bir dönemde niyetinin gerçekleşme zamanı gelmiştir. O vatandaşa yardıma niyetliydi, Allah kendisine öyle bir zamanda yardım edebilme imkanı tanıdı ki, sadece Karslıya değil, tüm ülkeye gerekli hizmetleri yapabileceği bir dönemde onun yolunu açtı. Kendisine imkan sundu.

YILMAZEL, her zaman gücü yetenin gücünün yettiği ölçüde bir diğerine yardımcı olması, destek olması, yoldaş olması gereklidir mantığına sahip bir kişilik olmuştur. Bugün o, ona derdini anlatan herkes için kendisinin gücünün yettiği yerlere ulaşır, yarın birileri onun zorluğunda ona yardımı için gücünün yettiği yerlere ulaşır. Edindiği bu hayat felsefesi ona her zaman yaşama sevinci ve huzurlu bir uyku sağlamıştır. Çünkü bu dünya sınav dünyasıdır ve sınavın en büyüğü insanlığını konuşturabilmektir.

Temelde düşünülecek ve bu kişiye sahip çıkmak için nelere ihtiyaç olduğu hesaplanacak olunursa, en önemli meziyetinin insanların zor zamanlarında yanlarında ilk onu gördükleri olmalıdır. Bir cenazede, birilerinin bir takım sıkıntıları olduğunda, hastalıklarında ve akla gelen her sıkıntıda YILMAZEL’in tanıdığı biriyseniz, mutlaka onun sizden haberi vardır. Sizin için siz daha ona derdinizi söylemeden o yapabileceği şeyleri kendine sıralamış ve çalışmaya başlamıştır.

Önemli bir başka gerçek ise hiçbir zaman harama el uzatmamıştır. Siyasette mantık ya da bu ülkede ihtiyaç duyulan şey; bir şeyleri yapmayı kafaya koymaktır. Ama her yol haktır mantığı ile değil, kul hakkı yemeden bir şeyleri başarmaya niyet etmektir.

Bir şekilde sabırla uğraşır, istediğinizi elde edersiniz. Önemli olan dönüp geriye baktığınızda herkesin sizi hayırla yad ettiği bir insan olmanızdır. Bir siyasetçi, okul, yol veya cami gibi bir takım hayırlarda bulunmuş bir adamla eşdeğer olabilmişse gerçekten başarmış demektir. YILMAZEL niyetini ortaya koymuş, sabrını ortaya koymuş, şimdi gerçekleştirme aşamasına gelmiştir. Yetimin malına el uzatmayacak, Allah’ın kullarına haksızlık yapmayacak, makamının mevkisinin hakkını verebilecek bir insan olduğundan halkın desteğini isterken başı dik isteyebilmektedir. Başarılı bir siyasetçi olabileceğinin sinyallerini de önceki hayatında yaptığı icraatları ile vermiş olan YILMAZEL’e halk da oyunu verirken, gönül rahatlığı ile verebilecektir. Eminiz ki, o halkan alacağı vekaleti, hemşerilerinin yüzünü ağartarak temsil edecektir.

Kendisini uzun yıllar tanıma şansına sahip olduğumuz için, açık yüreklilikle ifade ediyoruz ki, hayatına, namusuna, kul hakkına titizliğine, yardımseverliğine, cesaretine ve vatanseverliğine şahidiz. Aziz milletimiz destekçisi, Allah yardımcısı olsun. Yolu açık olsun.