Sevinç Hukuk Mücadelesini Kazandı

Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmetler Kolu Kamu Görevlileri Sendikası'na açtığı tazminat davasını kazanarak hakkındaki iddiaların tamamen asılsız ve iftiradan ibaret olduğunu ispatladı.

Geçtiğimiz yıl hakkında iftiralarla dolu suç duyurusunda bulunulan Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Sevinç, bu iddiaların asılsız, haksız, yanlış ve taraflı olduğunu göstererek hukuk mücadelesini kazandı. Dava hakkında bilgi veren Kars İl Sağlık Müdürü, şunları söyledi:

“Davaya konu olan dilekçede, Kağızman Devlet Hastanesi’ne giderek Türk Sağlık Sendikası temsilcisi Şevket Kaya ve Türk Sağlık Sendikası’na üye 25 personeli tehdit ederek sendika değiştirmesine sebebiyet verdiğim ve naklen atama talebinde bulunan veya herhangi bir taleple makamıma ziyarete gelen personelime karşı makam, mevki ve nüfuzumu kötüye kullanarak baskıda bulunduğum iddia edilmişti. Ayrıca Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı sağlık sendikasına üyelerin aile hekimliğine geçişte sorunları gidereceğini belirttiğim, sendikal ayrım gözettiğim ve sendika üyelerinin sendikal haklarını kullanmasını engellemek kaydıyla görevimi kötüye kullandığım yönünde iftiralar vardı.

Bu durum üzerine Kars Vali Yardımcısı Murat Demirci bir Ön İnceleme Raporu düzenledi ve Şevket Kaya’nın belirtilen zaman ve yerin aksine il dışında olduğunu belirledi. Ayrıca sendika değiştiren diğer eski üyelerle görüşerek tehdit veya zorlama olup olmadığını sordu. Bunun üzerine tüm ifade sahiplerinden böyle bir şey olmadığı, benim böyle bir girişimde bulunmadığım cevabına ulaştı. Şevket Kaya geçtiğimiz yıl Nisan ayında bu iddialarla ilgili bir basın açıklaması yaptı ve kendi özgür iradesi ile sendika değiştirdiğini, diğer iddiaların da esef verici olduğunu belirtti. Bu açıklama da kuşkusuz suçsuzluğumun alenen bir göstergesidir.”

Bütün personeline eşit davrandığını ve hiçbir personelini diğerinden ayırmadığını  kaydeden Dr. Fahri Sevinç, bu iddiaların kendisini manen yaraladığını  belirterek, şunları ifade etti:

“Asılsız, haksız, doğruluk payı olmayan haberler yapmak kuşkusuz ki gazetecilik anlayışına uymayan bir tavırdır. Tabiri caizse ‘Çamur at, izi kalsın’ mantığıyla yapılan suçlamalar kimseye bir şey kazandırmaz. Bu taraflı iddialar kaçınılmaz şekilde beni manen yaraladı. Bu nedenle bir manevi tazminat davası açtım ve yapılan yargılama, dava, cevap, dinlenen tanık beyanları göz önünde bulundurularak iddia edildiği gibi makamımı kullanarak kamu görevlilerinin sendika değiştirmesi konusunda herhangi bir baskımın olmadığı kararına varıldı.

Buna ek olarak, davalı  tarafa ait internet sitesinde aksi yönde yayınlar yapıldığı, yapılan bu yayınların toplumda sahip olduğum mevkii, görev ve konumum itibariyle kişilik haklarıma saldırı niteliğinde olduğu, bahsi geçen internet sitesinde yayınlanan haberin içeriğinin kanıtlanamadığı ve sadece haberin gerçek olduğu yönünde savunmada bulunulduğu gerekçesiyle manevi tazminat talebimim kısmen kabulü kanaatine varıldı.”

Sağlık camiası  tarafından sevilen ve sayılan Dr. Sevinç, dava sonucunda elde ettiği tazminatı Somali’deki ihtiyaç sahiplerine göndereceğini bildirdi.