Solo Türk Nefesleri Kesti

Cemil Çiçek’in açıklaması sonrası başlayan yürüyüşte katılımcılar dev bayraklarla ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganlarıyla sıfırın altında 10 derece olan soğukta yürüyüşe başladı.

Zorlu yürüyüşe katılanlar 8,5 kilometrelik Şehit Kurmay Albay Faruk Sungur yolunu izleyerek Yukarı Sarıkamış Mahallesi’ndeki tören alanına geldi.

Bakanların ve protokol mensuplarının tören alanına gelmesiyle birlikte Ahmet Yenilmez ve ekibinin Sarıkamış’ta 100 yıl önce donarak şehit olan Mehmetçilerin şüheda şerbeti içmesi canlandırıldı.

Ardından da tören alanında bulunan dev Türk Bayrağına,  sırasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kars Valisi Günay Özdemir ve Sarıkamış Belediye Başkanı Köksal Toksoy, çelenk bıraktı.

Çelenklerin bırakılmasından sonra Kars Valisi Günay Özdemir, açılış konuşması yaptı. Vali Özdemir’in ardında da, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve son olarak ta Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek konuştu.

Konuşmaların ardından Ankara’dan kalkan F 16 savaş uçağı (Solo Türk) Sarıkamış semalarında muhteşem bir gösteri icra etti. Nefesleri kesen gösterileri Bakanlar ayakta izledi. Solo Türk’ün gösterisinin ardından da Kızılay tarafından katılımcılara ikramlarda bulunuldu.

2 saat süren törenlerin sona ermesine rağmen yürüyüşün halen devam ettiği gözlendi.