Sorumsuzluk Kurbanı...

Kars’ta devam eden yol yapım çalışmalarında uyarı levhası konulmayınca saatte 75 kilometre hızla karayoluna giren araç, kepçenin kazdığı çukura düştü.

Edinilen bilgilere göre kaza akşam saatlerinde Selim-Kars yolu üzerinde meydana geldi. Cumhuriyet Köyü’nden Kars istikametine doğru gitmekte olan Ergül Saday yönetimindeki 36 EF 008 plakalı özel oto, yol yapım çalışmaları devam eden, asfaltı atılmış fakat uyarı levhası bulunmayan karayoluna girdi. Saday, yaklaşık 1.5 kilometre uzaklıktaki yolun kepçe tarafından kazıldığından habersiz yoluna devam etti. Ortalama 75 kilometre hızla ilerleyen Saday, bir anda fark ettiği çukura düşmekten kurtulamadı.

Yaklaşık 1.5 metre derinlikte, 2 metre uzunluğundaki çukura düşen aracın burnu yere sert biçimde çakıldı. Sürücü Ergül Saday hava yastığının açılmasıyla şans eseri kazayı yara almadan atlatırken uzun süre üzerindeki şoku atamadı. Neye uğradığını şaşıran sürücü araçtan çıktığında çukur içinde olduğunu fark edince şaşkınlığı daha da arttı. Kendine bir şey olmamasına sevinen, aracının halini görünce de üzülen Saday, yol girişine uyarı levhası konulmamasına tepki gösterdi.

UYARI LEVHASI OLSAYDI YOLA GİRMEZDİM

Uyarı levhası olmadığı için yolun açık olduğunu sandığını o yüzden de rahatlıkla yoluna devam ettiğini söyleyen Saday, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Kaza yerine gelen Saday’ın yakınları da gördükleri manzara karşısında hem şaşırdılar hem de tepki gösterdiler.

KAZADAN SONRA “DUR” LEVHASI ASILDI!

Kazanın ardından ikinci bir şok da levhanın asılmasıyla yaşandı. Görgü tanıkları kazanın hemen ardından bazı görevlilerin gelip Cumhuriyet köyü girişine “DUR” levhası astıklarını ve sonra da uzaklaşıp gittiklerini ileri sürdü.

Çevreden gelip geçenlerde, Kars girişindeki karayolunun uzun yıllardır bir türlü bitirilemediğini ve sonunda da bu tür bir kaza yaşandığını söylediler. “İlla da birinin ölmesi mi gerek” diyen vatandaşlar, “Yol kepçe tarafından kazınıp bölünüyor. Yol tamamen ikiye ayrılmış ve buna rağmen bir uyarı levhası konulmuyor. Bu nasıl bir anlayıştır. İşte burası Türkiye. Ne yazık ki bir kaza veya olay olmadan önlem alınmıyor” diye konuştular.