Sultan Alparslan Koleji sportif faaliyetlerde de iddialı

Kars Sultan Alparslan Koleji sportif faaliyetlerde de iddialı

Kars Özel Sultan Alparslan Koleji,Türkiye genelinde eğitim alanında göstermiş olduğu başarılarına sportif faaliyetleri de eklemek istiyor. Kolej yönetimi bu çerçevede okul bahçesinde spor alanları oluşturmuş durumda yanı sıra yönetim spor salonunu projesinde ise sona gelindiği açıkladı.

Özel Sultan Alparslan Koleji Müdür Yardımcısı Sertaç Demirtürk,yaptıkları yeni yatırımla ilk olarak okul bahçesinde spor alanları oluşturduklarını, yapımı bitmek üzere olan spor salonu sayesinde ise Kars’ın adını,bölgelerinde ve Türkiye genelinde düzenlenecek spor organizasyonlarında, duyurmayı amaçladıklarını belirtti.

Demirtürk, ne den Kars’tan da bir atletizmci çıkmasın diyerek konuşmasına şöyle devam etti,“Kolejimiz spor branşlarında da iddialı bir konuma gelmiştir. Öğrencilerimizden düzenlenecek organizasyonlarda Kars’ımıza, kolejimize ve ailelerine başarılargetirmelerini bekliyoruz.”

Kolej Beden Eğitimi Öğretmeni, Oktay Çetinkaya ise, Kars’ta atletizmde çok başarılı olabilecek öğrenciler tespit ettiklerini belirterek, “ Öğrencilerimiz beden eğitimi dersleri ile yaşamakta oldukları sınav stresinden uzaklaşmış oluyorlar. Sosyal ve kültürel bir çeşitliliğin içine girerek kendilerini geliştirmiş yenilemiş oluyorlar. Bizlerde öğrencilerimizin spor zekâlarını becerilerini görmüş oluyoruz. Genel olarak hentbol, masa tenisi, atletizm, voleybol ve basketbol gibi dallarda öğrencilerimizi yarışmalara hazırlamış oluyoruz. Kars ilimizin eğitim alanı ile birlikte spor alanında da ismini duyurmak ve başarılara ulaştırmak arzusu içerisindeyiz.” dedi.