Susuz’da üreticiler "Tarımda Tasarruflu Su Kullanımı’ konusunda bilgilendirdi

Kars Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Susuz ilçesinde köy muhtarları ve üreticilere "Tarımda Tasarruflu Su Kullanımı" konusunda bilgilendire toplantısı düzenledi.

İlçede gerçekleştirilen toplantıda; köy muhtarları ve üreticiler ile bir araya gelinerek, İl Müdürlüğü ve ilçe personeli tarafından bilgilendirme yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığınca, ‘Tarımda Tasarruflu Su Kullanımı Programı’ ülke genelinde olduğu gibi Kars’ta uygulanmaya devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’nca başlatılan programla suyun tasarruflu kullanımı için eğitim seminerleri düzenli olarak veriliyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen programların bir durağı da Kars’ın Susuz ilçesi oldu.

Uygulanan program kapsamında vatandaşlara iklim değişikliğinin tarımsal üretim üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmek ve suyun daha bilinçli ve etkin bir şekilde kullanımı için üreticilere eğitimler veriliyor. Kars Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde görevli personel tarafından verilen eğitimlerde; Kars halkının geçimini tarım ve hayvancılıkla gerçekleştirdiğine dikkat çekilerek, su kaynakların tasarruflu bir şekilde kullanılması gerektiği anlatılıyor.

Kaynak sularının, derelerin ve çaylardan akan sular ile hayvanların su ihtiyacının karşılandığı gibi suyun tarımda da kullanıldığına da dikkat çekilerek, suyun öneminin her geçen gün daha da arttığına vurgu yapılıyor. Uzman görevliler tarafından verile birliler slayt eşliğinde ayrıntılı bir şekilde anlatılarak son yıllarda dünya genelinde olduğu gibi ilimizde de kuraklığın son yılların en büyük sorunu olduğunun altı çiziliyor.