TANAP Projesi Devam Ediyor

Yaklaşık 10 milyar dolarlık Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nın (TANAP)’ın projesi çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımı ile Kars’ta atılan ve Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP)’ın Selim’deki şantiye alanında çalışmalar sürüyor.

TANAP’ın Dünya Projesi olduğuna dikkat çeken Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, ilçe sınırları içerisinde yapılan çalışmaların kendilerini heyecanlandırdığı söyledi.

İhlas Haber Ajansı (İHA)’ya açıklamalarda bulunan Selim Belediye Başkanı Coşkun Altun, “TANAP Doğalgaz hattının biliyorsunuz Sayın Cumhurbaşkanımızın ilçemize teşrif etmesiyle temeli atıldı. Azerbaycan-Gürcistan-Türkiye üzerinden bir koridorla Yunanistan ve Avrupa ülkelerine taşınacak bir doğalgaz boru hattıdır” dedi.

Başkan Coşkun Altun, “Tabi ülkemiz için çok önemli bir proje, hem ekonomik, hem de jeopolitik olarak gerçekten büyük bir proje. Şuanda gerçekten sağlıklı bir şekilde yürüyen bir proje var. Bu proje Posof ilçesi güzergahında başlıyor. Ana şantiyesi bizim ilçemizde kuruldu. Şuanda gayet noral, sorunsuz, sıkıntısız proje devam etmektedir. Biz yerel olarak projesi takip ediyoruz” diye konuştu.

TANAP Projesi kapsamında Selim İlçesi'nde kurulan ana şantiye de çalışmalar aralıksız devam ediyor. Doğalgaz Azerbaycan Şah Denizinden, Güney Kafkasya Boru Hattı (SCP)’ye ve Trans-Adriyatik Boru Hattı (TAP) ile birleşerek Güney Doğal Gaz Koridorunu oluşturacak projede kullanılan dev gaz aktarım boruları Selimlileri adeta büyülüyor.

“TRANS ANADOLU DOĞAL GAZ BORU HATTI PROJESİ”

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi, TANAP projesi, Azerbaycan’ın Hazar Denizi’ndeki Şah Deniz 2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi’nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğal gazın öncelikle Türkiye’ye, ardından Avrupa’ya taşınmasıdır. TANAP, Güney Kafkasya Boru Hattı (SCP) ve Trans-Adriyatik Boru Hattı (TAP) ile birleşerek Güney Doğal Gaz Koridorunu oluşturuyor.

TANAP, Türkiye Gürcistan sınırında Ardahan ili Posof ilçesi Türkgözü köyünden başlayarak Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne olmak üzere 20 ilden geçecek ve Yunanistan sınırında Edirne’nin İpsala ilçesinde son bulacak. Bu noktadan, Avrupa ülkelerine doğal gaz aktaracak olan TAP Doğal Gaz Boru Hattı’na bağlanacak. Proje kapsamında Türkiye sınırları içerisinde biri Eskişehir ve diğeri Trakya’da olmak üzere, ulusal doğal gaz iletim şebekesine bağlantı için iki çıkış noktası yer alacak.