TEÇ-Senden Açıklama

Atama ve Yer Değiştirme Yönetmelik Taslağı çıktı...

TEÇ-Sen Kars İl Başkanı Dursun Gören: “Bu Bir TEÇ-Sen Kazanımıdır.! Müjdemiz Olsun! Atama ve Yer Değiştirme Yönetmelik Taslağı çıktı.”

Eğitim Çalışanlarının ‘Atama ve Yer Değiştirme Yönetmelik Taslağı’nın çıktığını müjdeleyen Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-Sen) Kars İl Başkanı Dursun Gören, “Sendikamızın kuruluş amaçlarının başında gelen, Eğitim Çalışanlarının modern çalışma hayatının gereği olan "Atanabilme ve Yer Değiştirebilme" isteğinin gerçekleştirilmesi için verdiğimiz mücadelemiz sonuç verdi” dedi.

Gören, “Sendikamızın birinci gündem maddesi olan "GİH-YHS-THS ve SHS Personellerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin Çıkarılması" konusunda Milli Eğitim Bakanı, MEB Müsteşarı ve MEB Bürokratlarıyla yıllardır yaptığımız görüşmeler neticesinden "GİH-YHS-THS ve SHS Personellerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmelik" taslağı hazırlanarak Sendikamıza gönderilmiştir. Eğitim çalışanları artık birilerinin isteğine bağlı olmadan, kendi özgür iradeleriyle il içinde ve il dışında yer değiştirebilecektir. Sendikamızın bu kazanımını sahiplenmeye çalışan bazı sendikalar olacaktır. Fakat sendikamızca 2007 yılından bu güne kadar "Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği" ile ilgili yapılan çalışmalarımız eğitim çalışanları tarafından bilinmektedir” diye konuştu.

Gören, “Taslakta yer alan il içi ve il dışı yer değişikliklerinde 5-8 yıl zaman sınırı ve çalıştığı kurumda 10 yıl görev yapanlar için zorunlu yer değiştirme hususu hariç olmak üzere taslak eğitim çalışanları için bir milattır. Bu hususların taslaktan çıkarılması için mevzuat daire başkanlığı yetkilileri ile görüşmelerimiz ilerleyen günlerde gerçekleşecektir. Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası olarak 18 Nisan 2011 tarihindeki Grevimizdeki haklı isteklerimizin semeresini almaya başlamış bulunmaktayız, sıra diğer isteklerimizin gerçekleşmesidir. Bu mutlu ve müjdeli haberi paylaşmaktan onur ve gurur duyarız” şeklinde konuştu.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI PERSONELİNİN YER DEĞİŞTİRMELERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK: AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR

AMAÇ

Madde 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı kadrolarında görev yapan personelin birimler arası, il içi ve iller arası yer değiştirme suretiyle atamalarına ilişkin esas ve usulleri düzenlemektir.

KAPSAM

Madde 2- (1) Bu Yönetmelik, Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında; mühendis, mimar, istatistikçi, grafiker, programcı, mütercim, veteriner hekim, veteriner sağlık teknisyeni, sosyal çalışmacı, psikolog, fizyoterapist, hemşire, tesis müdürü, şef, araştırmacı, uzman, sivil savunma uzmanı, çözümleyici, ayniyat saymanı, sayman, bilgisayar işletmeni, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, veznedar, ayniyat memuru, ambar memuru, mutemet, memur, daktilograf, sekreter, santral memuru, şoför, tekniker, teknisyen, dağıtıcı, hizmetli, kaloriferci, bekçi, aşçı ve bu düzey kadrolarda görev yapan personel ile bunların yardımcılarını kapsar.      

DAYANAK

Madde 3- (1) Bu Yönetmelik, 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 3797 sayılı Millî Eğitim Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun, 10/6/1949 tarihli ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu, 19/4/1983 tarihli ve 83/6525 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına Dair Yönetmelik hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır.

TANIMLAR

Madde 4- (1) Bu Yönetmelikte geçen;

Bakanlık: Millî Eğitim Bakanlığını,

Bakan: Millî Eğitim Bakanını,

c) Yer Değiştirme Suretiyle Atama: Bu Yönetmelik kapsamındaki personelin bu Yönetmelikle belirlenen esaslar ve usuller çerçevesinde birimler arası ile il içi ve iller arasında yapılacak görev yeri değişikliklerini,

ç) Personel: Bakanlık merkez ve taşra teşkilatı kadrolarında görev yapan ve bu Yönetmelik kapsamında bulunanları,

d) Kurum: İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ilçe milli eğitim müdürlüğü ve bu müdürlüklere bağlı eğitim kurumları ile diğer kurumları,

e) Birim: Bakanlık merkez teşkilatı birimlerini ifade eder.  (KHA)