Telekonferans sistemi ile eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sınıf öğretmenleri ve anasınıfı öğretmenlerine telekonferans sistemi ile eğitim veriliyor.

Kars Halk Eğitim Müdürlüğü Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen eğitim programına da çok sayıda öğretmen katıldı.

Konferans hakkında açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Harun Yenice, “Milli Eğitim Bakanlığı her yıl okullar kapandıktan sonra 1 Temmuz’a kadar öğretmenlerin mesleki eğitimlerini hayata geçiriyor. Bu yıl ilk defa uzaktan eğitimi de bakanlığımız etkinleştirdi. Şu anda 11-19 Haziran tarihleri arasında sınıf öğretmeni ve okul öncesi her öğretmen 1 hafta uzaktan eğitim alacak. Sonraki hafta da belli okullara yönlendirilecek öğretmenlere 8 okulda yüz yüze eğitim verilecek.” dedi.

Buradaki amacın; yıl içerisindeki yapılanların değerlendirilmesi, yeni eğitim-öğretim yılında yapılacak çalışmalara ışık tutması, mesleki formasyonun geliştirilmesi olduğunu da belirten Yenice, “Çeşitli üniversitelerden de öğretim görevlilerin ve uzmanların katıldığı uzaktan eğitim Milli Eğitim Bakanlığı web sitesinde yapılıyor. Anı zamanda da dokümanlarını bakanlığımızın gönderdiği yüz yüze eğitimler yapılıyor.” diye konuştu.

Yenice daha sonra şöyle konuştu:

“Bakanlığımızın talimatı üzerine biz Kars’ta 2 grup oluşturduk. Şu anda eğitim gören birinci grup öğretmenler, köylerde görev yapan sınıf öğretmenleri ve okul öncesi öğretmenleridir. İkinci grup Kars merkezde önümüzdeki hafta Pazartesi günü başlayacak. Merkezde görev yapan sınıf öğretmenleri ve okul öncesi öğretmenler. Üçüncü grupta 26-29 haziran tarihleri arasında köylerde ve merkezde görev yapacak olan ancak şu anda adaylık eğitimine tabi olan öğretmenlerimiz katılacak. Bunların adaylıkları 20 Haziran’da bittiği için hem mağdur olmamaları hem de bu eğitimi almaları için bunları son gruba bıraktık. Yani her sınıf öğretmeni ve okul öncesi öğretmeni 3 haftalık bir eğitimden geçmiş olacak. Bir haftası uzaktan eğitim, 2 haftası da yüz yüze eğitim oluyor. Bu arada ilköğretim okullarında görevli bütün branş öğretmenleri de yönlendirdiğimiz okullarda 3 haftalık süre içerisinde yöntem ve teknikler, bilişim, iletişim gibi konularda yine öğretmenlerimiz tarafından ve Üniversitedeki hocalarımız tarafından da eğitime tabi tutulacaklar. Şu anda Halk Eğitim Merkezinde şu anda 200 kişilik uzaktan eğitim grubumuz var, 30 kişilik rehber öğretmenlerin de 220 saatlik seminerleri var. Birde teknoloji tasarım öğretmenlerinin seminerleri var. Yani bütün öğretmenlerimiz 1 Temmuz’a kadar burada, Kız Meslek Lisesi’nde ve diğer okullarımızda tamamen hizmet içi eğitim faaliyetlerine katılıyorlar ve öğretmenlerimiz bunların sonunda 1 Temmuz’da tatile girecekler.”