Teröristleri taşıyan kişi tutuklandı

Kars’ın Kağızman İlçesi’nin işgalden kurtuluşunun 91’inci yıldönümü olan 1 Ekim akşamı Askerlik Şubesi’ne roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldıran PKK’lı teröristleri kamyonetiyle taşığı belirlenen bir kişi tutuklandı.

Kağızman’ın kurtuluş törenlerinin yapıldığı 1 Ekim akşamı, kayısı ağaçlarının bulunduğu bahçeye saklanan PKK’lı teröristler, Askerlik Şubesi ve yanındaki lojmanlara roketatar, uzun namlulu silahlarla saldırdı. Askerin anında karşılık vermesi ve olay yerine özel hareket timlerinin geldiğini gören teröristler, gecenin karanlığından yararlanarak kaçtı. Güvenlik güçleri, sürdürdükleri çalışmalar sonucu teröristleri kamyoneti ile ilçeye getirip ve daha sonra götürdüğü belirlenen Yolkorur Köyü nüfusuna kayıtlı Mehmet Tutkun’u yakaladı.

Mehmet Tutkun ifadesinde saldırıyı gerçekleştiren 7 teröristin köy çıkışında silahlarla yolunu kesip kendisini durdurduklarını söyledi. Teröristlerin kendisini tehdit ettiklerini belirten Tutkun, "Dediklerini yapmasam beni öldüreceklerdi. Onları dedikleri yere getirdim. Saldırıdan sonra kamyonetime binerek kırsal bir alanda bıraktım" dedi. Mehmet Tutkun, çıkarıldığı mahke tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.