Ülkü Ocakları’ndan Nevruz kutlaması

Kars Ülkü Ocakları’ndan Coşkulu Nevruz kutlaması

Ülkü Ocakları Kars İl Teşkilatı Nevruz Bayramında Kars halkına geleneksel olarak boyanmış yumurta ve Nevruz meyvesi dağıttı. Ülkü Ocakları Kars il binası önünde düzenlenen Nevruz etkinliğine Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Onur Ersançmış, MHP Kars İl Başkanı Muhsin Ağçay, MHP Merkez İlçe Başkanı Güven Aydeyer, MHP’li Belediye Encümenleri, Ülkü Ocakları Kars İl Yönetimi, çok sayıda üniversite öğrencisi ve Karslı vatandaşlar katıldı.

Nevruz Bayramı sebebiyle düzenlenen kutlama programında Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Onur Ersançmış, Nevruz’un Türk Dünyası’ndaki yeri ve önemini belirten bir basın açıklaması yaptı. Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Onur Ersançmış konuşmasında Nevruz Bayramı’nın bölücü zihniyetlerin hain emellerine alet edilmesini sert bir dille eleştirdi.

Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Onur Ersançmış konuşmasında şunları söyledi:

“Balkanlar, Ortadoğu, Kafkasya ve Orta Asya’yı kapsayan Türk kültür coğrafyasında, milyonlarca soydaşımızın coşkuyla kutladığı Nevruz Bayramı’na ulaşmış bulunuyoruz. Yabancı kültürlerin yoğun baskıları ve tesirine rağmen; diline, değerlerine ve geleneklerine sahip çıkarak, kendisini büyük millet yapan hasletlerini nesilden nesile aktarmayı başaran aziz milletimiz için Nevruz, sevinç ve kıvanç kaynağı, köklü bir milli bayramdır.

Tarihi ve kültürel kökleri itibariyle bir Türk bayramı olan Nevruz; toplum hayatında birlik ve beraberliğin işareti olarak binlerce yıldır aziz milletimizin varolduğu her coğrafyada yaşayagelmiş önemli bir bayramdır. Nevruz, yalnızca bir mevsim döngüsünün, bolluk ve bereketin başlangıcı değil, Türk milleti için; yorgunluk, yılgınlık, korku ve umutsuzluğun geride bırakılarak maddi manevi diriliş ve doğruluşun da simgesidir. Barış ve huzur, kaynaşma ve kucaklaşma fırsatı olan Nevruz, binlerce yıl önceki milli destanlara göre; Türk’ün büyük zorluklardan, bir bozkurdun yol göstericiliği sayesinde kurtuluşunun da yıldönümüdür.

“NEVRUZ BAYRAMI TÜRK MİLLETİ’NİN BAYRAMIDIR”

Nevruz, şimdi birilerinin yaptığı gibi devletin askerine, polisine taş atmak, kurşun sıkmak değildir. Kamu kurum ve kuruluşlarına saldırıp, camlarını kırmak, ateşe vermek değildir. Bölücü sloganlar ve terör örgütünün sembolleri eşliğinde İmralı canisinin posterlerini taşıyıp terör propagandası yapmak değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devletine meydan okuyup, ayaklanma hazırlığı yapmak hiç değildir. Şunun da bilinmesini isteriz ki, Nevruz Bayramı bir mezhebin, bir cemaatin, bir kabilenin, bir bölgenin bayramı değildir. Nevruz Bayramı Yüce Türk Milletinin bayramıdır.

Son yıllarda beyhude bir çabayla bölücü zihniyetin hain emelleri için kullanmaya çalıştığı Nevruz’un; milletimize bolluk, bereket, mutluluk getirmesi en büyük dileğimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, Nevruz Bayramı’nı en kalbî duygularımızla kutluyor, Nevruz’un anlamına uygun olarak kardeşlik, kucaklaşma ve kaynaşma sağlamasını Cenab-ı Allah(c.c.)’tan niyaz ediyoruz.”

Çok sayıda Karslı vatandaşın katıldığı kutlama programında yapılan konuşmanın ardından hazırlanan meyvelerin vatandaşlara ikramı, boyanmış yumurtaların tokuşturulması ve bayram tebrikleriyle program sona erdi.