UMKE ekipleri, Van’da çalışıyor...

Kars UMKE ekipleri, Van’da hayat kurtarmak için çalışıyor...

Van’da meydana gelen deprem sonrası bölgeye tüm yurttan yardım yağmaya devam ediyor. Gerek tıbbi malzeme ve sağlık çalışanı gerekse enkazın kaldırılmasında, yaşamın devam ettirilmesinde ihtiyaç duyulan her türlü malzeme hızlı şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Fahri Sevinç, "Deprem haberini alır almaz diğer tüm iller gibi biz de ilimiz adına üzerimize düşenin en iyisini yapmaya çalıştık ve deprem bölgesine 9 ekip yönlendirdik. Ekiplerimiz Van’da hayat kurtarma yarışında." dedi.

Kars İl Sağlık Müdürü Dr. Sevinç, deprem bölgesine ulaşan sağlık ekipleri hakkında şu bilgileri verdi:

"Depremin hemen akabinde bir Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) aracı ve 2 tam donanımlı ambulansla birlikte 13 kişiden oluşan UMKE ekibimiz yola çıktı ve saat 19.00’da Van Erciş’e ulaştı. Ardından Bakanlığımızın emriyle yeni ekipler oluşturduk ve çok hızlı şekilde bölgeye ulaşmalarını sağladık. Bu ekiplerde 4’ü uzman olmak üzere 7 doktor, 21 yardımcı sağlık personeli ve şoför görev alıyor. Ayrıca Sağlık Müdürlüğümüz koordinasyonu ile Kafkas Üniversitesi bünyesinde hizmet veren 2’si uzman hekim olmak üzere 5 sağlık çalışanı ve bir tam donanımlı acil yardım ambulansı daha tarafımızdan bölgeye yönlendirildi. Bu ekiplerimizde 01.00 sıralarında deprem bölgesine vardılar. Ayrıca ambulanslarımızda bulunan tıbbi malzemelerin haricinde çok sayıda sarf malzemesi ekiplerimiz tarafından ilimizden tedarik edilip depremzede kardeşlerimizin hizmetine sunulmak üzere bölgeye götürüldü. Yani toplamda ilimiz bünyesinde hizmet veren 33 sağlık çalışanımız, 8 ambulansımız ve 1 UMKE aracımız depremzede kardeşlerimize bir nefes sıhhat olmak amacıyla Van’da kurulan Kriz Merkezi’nin emrinde çalışmaya başlamıştır. Buradan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Mevla’dan rahmet ve mağfiret dilerim. Başta ailesi ve yakınları olmak üzere geride kalan tüm yakınlarına taziyelerimi bildirir, sabr-ı cemil niyaz ederim. Hepimizin başı sağ olsun. Dilerim ki geride kalanların da yarası bir an önce sarılır." şeklinde konuştu.