Validen Karslılara teşekkür

Kars Valisi Ahmet Kara, Sarıkamış harekatının 96. yılı nedeniyle Kars’a gelen Başbakana gösterdikleri ilgiden ve misafirperverlikten dolayı Karslılara teşekkür etti.

Vali Kara, Başbakan Erdoğan’ın Kars ziyareti nedeniyle Karslıların göstermiş olduğu ilgiden memnun olduğunu dile getirdi.

 

Karslıların milli duygulara önem verdiklerini ve bu tür etkinliklere katılmaktan geri kalmadıklarını vurgulayan Vali Kara şöyle konuştu, “Kars halkı bu tür etkinliklerden geri kalmıyorlar. Ben Kars halkının bu tutumundan dolayı kutluyorum. Başbakan ve 8 bakanımızı ağırladık. Fevkalade güzel bir karşılama oldu. Başbakan da söyleyeceklerini söyledi, özellikle lojistik merkez konusunda Karslıların beklediği son noktayı koydu. Programdan fevkalade mutlu olduk. Karslılara teşekkür ediyorum. Bize yardımcı oldular hem de misafirperverliklerini gösterdiler” şeklinde konuştu.

 

 

3. ORDUNUN ÇANTASIYLA YÜRÜDÜLER

 

Sarıkamış Harekatının 96. yılında düzenlenen “Türkiye Şehitlerine Yürüyor” anma programından geriye yürüyüşe katılanların omuzlarındaki 1. Ordu çantasının anlamlı görüntüleri kaldı. 

 

Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı şehitler yürüyüşüne Kars Valiliğinin dağıttığı 3. Ordunun temsili çantası ve içindeki kuru ekmekler anlam kattı.

 

Kars Valiliğinin üzerinde 3. Ordunun azığıdır yazılı temsili asker heybesinin içindeki kuru ekmek ve birazcık buğdayı gören vatandaşlar duygularını gizleyemediler. Çantanın içinden çıkan birkaç parça kuru ekmekle birazcık buğdayın hikâyesini anlatan üniversiteli gençler, Sarıkamış hareketinde Osmanlı askerinin zorlu şartlarda aç susuz savaşa gittiğini vurguladı. Üniversiteli gençler, “Sarıkamış şehitlerimiz, kuru ekmeklerle yetindiler. Rus ordusunun yiyeceği çok iken bizim şehitlerimiz kuru ekmeklerle yetinmişler. Komutan, ekmeği suya batırıp öyle yiyin derken, askerimiz; “komutanım suya batırırsak çabuk biter” diyerek bir parça kuru ekmekle günlerce idare etmişler. Bu bayrak için, bu vatan için en zor şartlarda savaşmışlar. Onların bize bıraktığı bu vatanı bu bayrağı yaşatmaya çalışacağız. Şehitlerimize, gazilerimize minnettarız” dediler.