Vekillerden beklentilerimiz

Kars Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Adem Burulday, AK Parti Kars milletvekillerinden beklentilerini dile getirdi.

KOSGEB Şube Müdürünün atanmasıyla birlikte bu aydan sonra bu konuda hızlı adımlar atılacağını söyleyen Burulday, “Şu an Ramazan ayında da yazışmalar devam ediyor. Ramazandan sonra da gelip inşallah binasına yerleşecekler. KOSGEB kredileri inşallah önümüzdeki aylar içerisinde açılır. Şimdiki yeni vekillerimizden çok beklentilerimiz var. Küçük Sanayi Sitesi’nin içerisi içler acısı durumda. Yolları bozuk, suyu akmıyor, borçları artıyor. Esnafın yüzde 5 katılım yapı borçları var. Bunlarla ilgili de bir çalışma yapmamız gerekiyor. İnşallah sayın milletvekillerimizde bu konuda bize yardımcı olurlar. Bu sorunların düzeltilmesi için Avrupa Birliği’nden SERKA’ya bir proje sunmak lazım. Bizlerde bununla ilgili bir çalışma yapacağız. İnşallah proje onaylandıktan sonra su, kanalizasyon, ışıklandırma, yol gibi sorunları da bu proje kapsamında elden geçireceğiz” dedi.

Şu anda sanayi sitesinde tapuları konuşmanın boş olduğunu da belirten Burulday, “Esnafımız siftah yapamadan evinin yolunu tutuyor. Esnafımız şu ana kadar yüzde 5 katılım yapını bile ödeyememiş. Torba yasadan çıkan bir yapılandırma söz konusu. Bu yapılandırma biter ve borçlarda tamamlanırsa o zaman tapularda verilir:” diye konuştu.

Burulday, kayıt dışıyla ilgili de şunları söyledi: “Bazı esnafımız kendilerinin Ticaret Sanayi Odası’na kayıtlı olduklarını ve o yüzden de niçin yazı gönderildiğinden dert yanıyorlar. Zaten Ticaret Odasına kayıtlı olması gerekiyorsa onu dikkate almasın. Ama eğer Ticaret Odasına kayıtlı değilse ve esnaf odalarına kayıtlı olması gerekiyorsa mutlaka gelip Esnaf Odalar Birliği’ne kayıt olması lazım. Çünkü böyle olmaz ise bu ileride o esnafın önüne bir engel olarak çıkacaktır. Emeklilik durumunda SSK Oda kaydı isteyecek o da gelecek bakacak ki oda kaydı yok o zamanda mağdur olacak. Esnafımız mağdur olmasın diye bu kayıt üzerinde duruyoruz. Esnafımızın her konuda yanında olacağız. Esnafımızın ondan asla endişesi olmasın.”