Vekillerden taziye mesajı

AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç ve Ahmet Arslan’dan Van’da meydana gelen deprem ve Kars’în Sarıkamış ilçesinde meydana gelen trafik kazasıyla ilgili olarak taziye mesajı yayınladılar.

Mesajda şu ifadeler yer aldı: “23.10.2011 tarihinde Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremden dolayı ulusça büyük üzüntü içerisinde bulunmaktayız. Deprem nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralı olan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz.

Şükürler olsun ki Devletimiz bütün kurumlarıyla deprem bölgesindeki yerini aldı. Enkaz altında arama ve kurtarma çalışmaları tüm hızıyla devam etmektedir. Deprem öldürmez ama çürük binalar öldürür. Bu nedenle yapılarımızın gerekli standartlarda yapılması ve yapılmasının sağlanması gerekliliğini bu son depremle bir kez daha anlamış olmamız gerekmektedir. Bu tür olaylar bir yandan da bilinç düzeyimizi artırmalıdır. Millet olarak başımız sağolsun.

Depremin üzüntüsünü henüz yaşarken bu sabah Kars’ımızın Sarıkamış ilçesinin Mescitli Köyü yakınlarında Sarıkamış’a öğrenci taşıyan bir minibüsün dikkatsizlik sonucu seyir halindeki bir TIR’a arkadan çarpması sonucu 13-15 yaşlarında gencecik çocuklarımızdan hayatını kaybedenlerin ve bir çoğununda yaralı olduğu haberiyle ikinci bir üzüntü yaşamaktayız.

Bu elim kazada hayatını kaybeden gençlerimize Allah’tan rahmet, aileleri ile yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralı olan gençlerimize de acil şifalar diliyoruz.