İşte Behiç Kılıç'ın olay yaratacak yazısı...
İktidara yamanmış, Ak Parti’ye akıl verenler şimdi de Kılıçdaroğlu’na yol gösteriyor!.. Bu “rahatlık” neden?.. CHP’nin yeni kadrosundan elbette..
Bu “kadro”yu sık sık anmak gerekir... Öyle yapalım…
“... Umut Oran, Amerikan Ulusal Demokrasi Vakfı ( NED) / CIPE destekli Ekonomistler Platformu’na da danışmanlık yapıyor. Ekonomistler Platformu, Tuna Bekleviç’in Başkanlığında 2023 yılında Türkiye’yi yönetecek gençleri keşfetmek ve ülke yönetimine katmak amacıyla kurulduğu söylenen “Anadolu’nun Genç Liderleri Hareketi”ne ardından da Güçlü Türkiye Partisi’ne (GTP) evrildi.
Ekonomistler Platformu Başkanı Tuna Bekleviç ve genel sekreter Mahir Toprak, 11 Temmuz 2005’te, DPT’nin yeniden yapılandırılması çerçevesinde Türkiye’yi eyaletlere ayıracak olan “Bölgesel Kalkınma Ajansları” üzerine bir duyuru yayımladı.
“ 2 Temmuz 2005 tarihinde kabul edilerek yasalaşan “Bölgesel Kalkınma Ajansları Yasa Tasarısı”nda bir takım değişiklikler yapılmalı ve DPT’nin bölge teşkilatları şeklinde tasarlanmış olan Kalkınma Ajansları daha bağımsız ve merkeziyetçilikten uzak bir anlayışla teşekkül edilmelidir.
Eyaletlere bölünmenin fiilen savunulduğu bu duyuruda: “DPT, 26 bölgedeki Kalkınma Kurulları’nda danışmanlık sağlayan bir Kalkınma Danışma Kurulu haline gelmektedir. Kalkınma Kurulu bünyesinde: Dokuzlar bölgesi kalkınma grubu, sınır bölgesi kalkınma grubu, AB uyum grubu, AGORA projesi kalkınma grubu, yabancı sermaye grubu, yönetişim grubu, tarım hayvancılık kalkınma grubu, sanayi kalkınma grubu, turizm kalkınma grubu, bilişim teknoloji kalkınma grubu, enerji ve yer altı kaynakları kalkınma grubu, lojistik kalkınma grubu” na yer verilmesi gerektiği açıklandı.
Ekonomistler Platformu, Ocak 2008’de “Ekonomi Politikaları Enstitüsü’nü (EPE)” kurdu. Platformun EPE ile ünlü isimlerin katılacağı aylık programlar düzenleyerek ekonomiye projeksiyon yapması hedeflendi. Projenin hedefi, EPE’de hazırlanan ders programlarıyla, küresel ekonomi politikaları açısından Türkiye’nin önünde bulunan koşullar, imkanlar ve riskleri ortaya koyarak AB’ye entegrasyona katkıda bulunmaktı. 2008 yılının ilk programında teorik bilgilerini ve pratik deneyimlerini EPE katılımcılarına aktaracak konuklar arasında Umut Oran’ın yanı sıra Eser Karakaş, Cengiz Aktar, Mehmet Altan, Rüştü Saraçoğlu, Tezcan Yaramancı, Esra Largo, Erdoğan ve Emre Alkin gibi isimler göze çarpıyordu.
Umut Oran, Soros destekli ARI’nın kuruluş yıldönümünde boy gösteriyordu. CHP Genel Başkanlığına soyunurken Orta Doğu’da İsrail’in elini güçlendirmek için uydurulan QIZ’in (Qualified Industrial Zone-Nitelikli Sanayi Bölgesi) Güneydoğu Anadolu’da kurulması için Amerikan Elçisi J. Jeffrey’den yardım istiyor. Hillary Clinton ve Jeffrey ile Güneydoğu’da demokrasi, Irak’ta güvenlik konularını görüşüyordu...
Merak etmeyin CHP’li ulusalcılar!
Parti emin ellerde!