Yalnız değiller...

DPT destekli Kars Valiliği koordinatörlüğünde ve Belediye Başkanlığı tarafından yürütülen proje ile evleri oturulmayacak durumda olan iki vatandaşın evi yeniden yapıldı.

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) destekli Kars Valiliği koordinatörlüğünde ve Belediye Başkanlığı tarafından yürütülen proje ile (SODES) kapsamın da hayata geçirilen “Yalnız Değilsiniz” projesi kapsamında evleri oturulmayacak durumda olan 2 kişinin evi baştan aşağı yeniden yapıldı.

Kars merkez Halitpaşa Mahallesi’nde yaşayan Aziz Çaselan ve Emine Güzhan’nın yalnız yaşadıkları ve evlerinin oturulamayacak durumda olduğunu öğrenen Belediye SODES Proje Koordinatörü Mehmet Üstebay, yaptığı inceleme sonucunda kimsesi olmayan ve evleri oturulmaz durumda olan 2 kişinin önce sağlık kontrolünden geçirilmesini sağladı. Ardından vatandaşların evlerinin sertifikalı personel tarafından temizliği yapılarak, vatandaşların sağlıklı ortamda yaşaması sağlandı.

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’un takip ettiği “Yalnız Değilsiniz” projesi kapsamında kentte çok sayıda yeşil kartlı, maddi durumu iyi olmayan, kimsesiz, yalnız yaşayan ve hasta olan vatandaşlara evlerinde hizmet veriliyor.

Bugüne kadar yaklaşık 45 kişiye hizmet verildiğini belirten proje koordinatörü Mehmet Üstebay, mahalle muhtarları kendilerinin yapmış olduğu mahalle taramalarında yeşil kartlı maddi durumu iyi olmayan vatandaşları bularak evde bakım hizmeti sunduklarını söyledi.

Mehmet Üstebay; “Vatandaşların tespit etmemizde mahalle muhtarları ve duyarlı vatandaşlarımız yardımcı oluyor. Bizde proje kapsamında eğitim alan sertifikalı personelimiz ile birlikte vatandaşları evlerinde ziyaret ederek durumları hakkında genel bilgi alıyoruz. Önce sağlık kontrolünden geçirdiğimiz vatandaşlara daha sonra evde bakım hizmeti veriyoruz” dedi.

Dalında uzman personel tarafından haftada 2 gün Çarşamba ve Cuma günleri Kars Devlet Hastanesi’nde rutin sağlık kontrolleri yapılan vatandaşlara proje kapsamında; kişisel bakım, ev temizliği hizmeti de veriliyor.