Yangın : 1 Ölü

Özürlü genç kız yangında hayatını kaybetti...

Kars’ın Merkeze bağlı Aydınalan Köyü’nde bir ikamette çıkan yangında özürlü genç kız hayatını kaybetti.

4 odalı evin kullanılmaz hale geldiği yangın önceki gün gece saatlerinde meydana geldi. Baba Ensar Darboğaz (60), Anne Fikriye (60), çocukları Tugay (18 engelli), Aslıhan (29 engelli), Tahsin (36) eşi ve 3 çocuğuyla birlikte yaşadığı 4 odalı evde 10 Ocak Pazartesi günü gece saat: 20:00 sularında yangın çıktı.

Elektrik kontağından çıkan yangın kısa sürede bütün evi sardı. Köy sakinleri tarafından hemen 155 aranarak yardım istendi. Olay yerine gelen Kars Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Kısa sürede kontrol altına alınan yangının ardından, 4 odalı evin 3 odası kullanılmaz hale geldi. Ev sakinleri zorlukla kendilerini dışarı attı. Evin engelli olan çocuğu da komşuların yardımıyla güçlükle dışarı çıkarıldı. Dumandan aşırı derecede etkilenen 29 yaşındaki özürlü genç kız Aslıhan Darboğaz, bir araçla Kars Devlet Hastanesine götürüldü. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Aslıhan, hayatını kaybetti.

Kars Devlet Hastanesi’nden Erzurum Aziziye Adli Tıp’a otopsi için gönderilen Aslıhan’ın ölüm nedeni “dumandan zehirlenme” olarak raporlandı. Ardından da Aslıhan köyüne getirilerek toprağa verildi.

Çıkan yangının ardından 9 kişilik aileden geriye kalan 8 kişi bir odalı evde yaşam mücadelesi vermeye başladı. Maddi durumları da oldukça zayıf olan çaresiz aile iki özürlüğü çocuklarından birini kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşamaya başladılar. Bir yanda yanan evde yaşam mücadelesi bir yandan da özürlü kız çocuklarını kaybetmenin acısı aileyi derinden yaraladı. Ev eşyaları, yatak-yorganları bile yanan aileye komşuları sahip çıkmaya çalışırken yaşananları öğrenen Türk Kızılay’ı Sarıkamış Şubesi harekete geçti.

Aydınalan Köyü’ne giden Türk Kızılay’ı Sarıkamış Şube Başkanı Mir Hasan Taş ve ekibi, aileye 2 adet yatak, 2 adet yorgan, 5 adet yastık, 8 adet battaniye, 1 adet katalitik soba, 3 takım havlu, muhtelif temizlik malzemesi, setüstü ocak, mutfak seti (Tencere, Tabak, çatal, kaşık gibi muhtelif mutfak malzemesi) ve giyim malzemelerinin bulunduğu koli teslim etti.

Gördüğü manzara karşısında üzüntüsünü dile getiren Türk Kızılay’ı Sarıkamış Şube Başkanı Mir Hasan Taş, aileye bundan böyle her zaman yardımda bulunacaklarını söyledi.

 Aile de Kızılay’a gösterdikleri ilgi ve yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür etti.