Yasin-i Şerif Okundu

Kars’ın kurtuluşuna vesile olanlar için Yasin-i şerif okundu...

Kars’ta doktorlardan oluşan dernek üyeleri, 30 Ekim 1920’de Kars’ın kurtuluşuna vesile olan Türk askeri için Yasin-i Şerif okudu.

Merkez Evliya Camiinde bir araya gelen Kars Sağlık Sevenler Derneği üyesi doktorlar, aralarında paylaştıkları 40 Yasin-i Şerifi, şehrin kurtuluşuna vesile olan başta Kazım Karabekir Paşa ve askerinin ruhuna okudular. Grup adına açıklama yapan KARSSED, Genel Sekreteri Utku Ergün, Türkiye’nin Doğu’da serhat şehri olmasına vesile olan ve bu topraklar üzerinde şehit düşen Türk askerlerine Allah’tan rahmet ve şefaatlerine nail olmayı dilediklerini söyledi.

Utku, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinin ve akabinde 30 Ekim Kars’ın kurtuluşunun olmasının ise hemşerilerine iki bayramı bir arada yaşama fırsatı sunduğunu belirtti. Dernek olarak düzenlenen etkinliklere üyeleriyle katılıp halkın heyecanına ortak olduklarını aktaran Utku, “Şehrimizde, Valiliğimiz, Belediyemiz ve diğer sivil toplum kuruluşları, her kesimden, her düşünceden insanımız  farklı etkinliklerle bugünü değerlendirirken bizler Yasin-i Şewrif okumaya karar kıldık ve dualarımızla birlikte ilimiz kurtuluşuna vesile olanlar ve şehitlerimize hediye ettik.”dedi.