YGS Birincileri Kars Femden

Kars FEM Dershanesi, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'nda altı branşta da il birincilerini çıkarmayı başardı.

Dershane öğrencisi Miyase Ağaç, YGS1, YGS2, YGS3, YGS5 ve YGS6 alanlarında, Rabia Eniş ise YGS4 alanında il birinci oldu. Miyase Ağaç, aynı zamanda Türkiye 542.'si olurken, ilde değişik alanlarda ilk üç içerisinde 14 öğrencinin FEM öğrencisi olduğu belirtildi.

Kars FEM Dershanesi Müdürü Yavuz Saygılı, dershanelerinde bireysel ve kitlesel başarının bir gelenek olduğunu, bu başarının bir tesadüf olmadığı söyledi. Özverili bir çalışmanın yanında aile-öğrenci-okul ve dershane birlikteliğinin önemli olduğunu söyleyen Saygılı, kendilerine bu mutluluğu yaşatan ve başarıda emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Kars FEM Dershanesi rehber öğretmeni Talha Karabacak ise başarılarının tesadüf olmadığını belirterek, önceki yıllarda da benzer başarılar elde ettiklerini vurguladı. Karabacak, "Şimdi öğrencilerimizin önünde LYS var. Öğrencilerimiz vakit kaybetmeden, kendilerinden beklenildiği gibi düzenli bir çalışma içerisine girerek inşallah o sınavdan da alınlarının akıyla çıkacaklardır." dedi.

YGS sonuçları açıklanmadan önce tüm Türkiye'de günlerce konuşulan 'kopya' ve 'şifre' iddialarına inanmadığını belirten YGS Kars birincisi Miyase Ağaç ise "Ben hiçbir zaman o tür şeylere itibar etmedim. Bence o iddialar tamamen asılsızdı. Nihayet gerçekler ortaya çıktı.’’ dedi.