Yıldırım Kaleme Aldı: “Kars’ın Kavgası Zümrecilik”

Kars ve Kafkas Üniversitesi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurul Üyesi Yasin Aşkın Yıldırım kaleme aldı ‘Kars’ın Kavgası Zümrecilik’ 

''Nasıl olsa benim arkamda zümrem var oylarını alır seçilirim diye düşünen bir zihniyetten''   ''O şehirde yaşayan halk hizmet alabilir mi''  Kars’a sevgisi olmayanların kalbi hiçbir zaman Kars'a hizmet için çarpmayacaktır.
Yüce ALLAH Topluma bölüşmeyi, Yanlışta olanın yanında durmamayı emretmiştir. 

TÜİK'in açıkladığı rapor Türkiye’nin en yoksul şehirleri arasında maalesef Kars ön sıralarda. Kars zenginleşeceği modernleşeceği yerde fakirleşiyor yalnızlaşıyor. Bunun sebebi sadece büyük şehirlere gitmek ve çok para kazanma hırsı değil,  her geçen gün nüfus azalıyor ve fakirleşiyoruz. Tüketime dayalı yatırımlar şehri geliştirmez. Üretimi olmayan ne bir devlet nede bir şehir hiçbir zaman gelişemez,  modernleşme ve sanayileşme üretime dayalı yatırımlar geciktikçe bu güzelim şehrimiz, İlçelerimiz ve köylerimiz erimeye ve göç vermeye devam edecektir.   
Doğduğu ve doyduğu şehrin insanlarına vefa borcu olanların şehrin gelişimi ve geleceği için çalışması ve kafa yorması gerekmez mi?

Şehrimizin bilimsel ve yenilenmiş zihinlere ihtiyacı vardır. Eğer İlimize istihdam sağlayacak yatırımları kazandırmayı beceremiyorsak hiç olmazsa elimizdeki Tarım, Hayvancılık, Üniversite, Turizm gibi değerleri geliştirip daha ileri seviyelere çıkarılması için çalışmamız gerekmez mi? 

Her Etnik kökenle el ele beraber yürümedikçe bu şehir gelişemez.  Zümrecilik var olduğu müddetçe Kars’ın kalkınmasını gelişmesini sağlamamız mümkün olamaz,  her anlamda ileriye değil geriye gidişi engellenemez. Zümreciliği kendi çıkarları için kullananlara fırsat vermeyelim.  Unutmayalım ki halkların karanlıkta ilerlemesi mümkün değildir.  

Öncelikle İl, İlçe ve köylerimizin sosyal ve ekonomik sorunları neden gelişmediği araştırılmalı, bu konu hakkında Üniversitemizde görev yapan akademisyenlerimiz ciddi bir anket araştırması yapmalı Yetkililere sunmalı çözüm yolları aranmalıdır.

Şehrimiz başta olmak üzere İlçe ve Köylerimizin geri kalmışlığına neyin neden olduğunu ve nasıl olduğunu incelemek;  sonuçlarını, doğru ve yanlışlarını teşhis etmek ve değerlendirmek, başarı faktörlerini pekiştiren ve daha önce yaşanan hatalardan ders alan Seviyeli bir şehirleşme, modern bir şehircilik anlayışı ihmal edilemez bir gerçektir.

  Kars sevdalısı siyasetçilerimiz,  iş adamlarımız olmak üzere Akademisyen ve STK' ları, ulusal ve yerel köşe yazarlarımızın bir araya gelip konuyu ele alıp çözüm yollarını değerlendirmesi gerekmektedir. Aksi takdirde Şehrimiz, İlçelerimiz ve köylerimiz küçüldükçe, küçülecektir.

 Maalesef Bizim Karsımız yerine Benim Zümrem düşüncesinin güzelim Şehrimizi yiyip bitirdiğini, ne kadar zarar verici olduğu gerçeğini insanlara bıkmadan usanmadan anlatmalıyız. Gün gelir şehrimizde yaşayanlar bunun hesabını bizden sorar. 

''Şehrimize Hizmete talip olacakların karnelerini önünüze koyun notunu siz verin ALLAH aşkına önümüzdeki yılları heba etmeyelim''
Vakit etnik kimlik siyaseti ile ayrışma değil şehrimiz için bir olma, beraber olma vaktidir. Bir kez yaşanacak ömür için Hiçbir, makam, mevki, koltuk kalıcı değildir. Şimdi soruyorum Karslı hemşehrilerime sizce dua almak mı önemli, beddua almamak mı?