Yılmazel:Biz İnsanları Ayırmayız

Yılmazel, “İnsanları mezheplerine, kökenlerine, dillerine göre ayırmadım”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kars Milletvekili Adayı Dr. Umut Yılmazel, katıldığı bir televizyon programında yaptığı konuşmada, insanları mezheplerine, kökenlerine, dillerine göre ayırmadığını söyledi.

MHP Kars Milletvekili Adayı Uz. Dr. Umut Yılmazel seçim çalışmalarına bir yandan da TV programlarıyla devam ediyor.

Katılmış olduğu toplantıda Yılmazel’ e daha önce CNN Türk canlı yayınındaki programda sorulan soru tekrar soruldu.

Şu anda Türkiye gündeminin daha doğrusu Doğu ve Güneydoğu gündeminin en can alıcı konusuyla ilgili sorulan, “Doğudaki etnik köken ayırımına yaklaşımınız nedir?” sorusuna Yımazel şu cevabı verdi:

Yılmazel; “Öncelikle mesleğim gereği, insanların sağlık problemlerine derman ararken onları mezheplerine, etnik kökenlerine, renklerine, dillerine veya herhangi bir siyasi görüş ayrılığına göre değerlendirmedim. Bu, benim mesleğimin ahlaki boyutudur. Aynı zamanda kişiliğimin de vazgeçilmezlerindendir. Milletvekilliği de, bana göre aynı ahlakı gerektiren bir makamdır. Milletin vekili olmak, hiçbir konuda vatandaşı bir birinden ayırmamayı gerektirmektedir. Bir doktor hastasının sorunlarına nasıl kim olduğuna bakmadan çözüm üretiyorsa, bir vekil de vatandaşların sorunlarına aynı şekilde çözüm üretmelidir. Bu anlamda ben, mesleki ahlak konusunda, otuz iki yıllık doktorluk hayatım boyunca   rüştümü ispatladığımı söylersem, mübalağa etmiş olmam. Hatta bunu istediğiniz de sorgulamanız konusunda açık çek verebilirim”

Yılmazel, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Diyarbakırlı, Vanlı, Erzurumlu, Trabzonlu, İstanbullu ve Makedonyalı hep bir milletin evlatları, hep aynı cevherin damarlarıdır.” sözünü de hatırlatarak, Atatürk’ün kurmuş olduğu Türk devletini gelecek nesillere böyle bir mantıkla emanet ettiğini vurguladı.

Sözlerine “Yani bizler, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak Kürt, Türk, Azeri, Ahıskalı, Laz, Çerkez her ne kökenden olursak olalım, cevherimiz tektir. Bir arada gerektiğinde tek yürek olmayı ve her zaman dostça, kardeşçe yaşamayı başarmış bir milletiz” diyerek devam eden MHP Adayı Yılmazel, “Tarihimizden bu yana, Türk milleti farklı kökenlerin en içten ve sıkı kaynaşma örneklerine sahip bir millettir. İşte bu nedenle günümüzde de bizleri ayırmaya çalışan, ayrı köklerden olduğumuzu vurgulayarak bizleri bir birimize düşürmeye çalışan bir takım şer güçlerin oyununa asla ve kat’a gelmeyeceğiz” dedi.

“Geçmişte çeşitli şekillerde oynanan oyunlardan sonuç alınamamıştır. Bundan sonrada alınamayacaktır Yüce Allah’ın izniyle.” diyen Yılmazel, “Karsta`ki Zümrecilik konusunda ne düşünüyorsunuz” sorunsa da, “Ben Ülkücüyüm, idealist adamım. Bizim ideallerimiz büyüktür, zümrecilik küçük adamların işidir. Bugüne kadar bu ülkede üç kişi zümrecilik yapmıştır bunlardan, biri rahmetli olduğu için ismini veremeyeceğim, çünkü ölülerin arkasından konuşmak dinimizin gereği bize yakışmaz. Diğer ikisinden biri Fikri Sağlar 24 etnik gruptan söz ediyordu, birde Recep Tayyip Erdoğan o da 36 etnik gruptan bahsediyor. Biz ise 73 milyon Türk milletini bir ve beraber sayıyoruz” şeklinde cevap verdi.