Yol için arsasını bağışladı

Kağızman'da kalaycılık yaparak geçimini sağlayan ve Bağ-Kur'dan emekli olan Necmettin Taş, oturduğu Şahindere Mahallesi El Eyup Sokağı'nda ki yola arsa bağışı yaptı.

Dar ve iki arabanın yan yana geçemediği sokağa arsasından bağışta bulunan Necmettin Taş, yolun genişlemesine vesile oldu

Şahindere mahallesi eski muhtarı Abubekir Yıldız ile hatıra fotoğrafı  çektiren Necmettin Taş, yol yapmanın, köprü yapmanın, su akıtmanın insan yararına davranış olduğunu her insanın da hayır hasenat yapması dileğinde bulunarak şöyle dedi:

Yol insanların gidip gelmesi için bir vasıtadır. Biz de atalarımızdan kalma bir söz vardır. Yol yapan cennetin kapısını açar diye. Biz mümin kullar olarak hasenat sahibi olmalıyız. Kimse bu dünyadan servet ile göçmemiştir. Ahrete göçerken götüreceğimiz mal üç metre bezdir ki onunda cebi yoktur. Evet, kefenin cebi yoktur. Bu dünyadan Karacaoğlan’ın dediği gibi Üryan geldik yine üryan gideceğiz.

Büyük Türk Ozanı Yunus Emre’de bir şiirinde diyor ki:

Mal sahibi mülk sahibi / Hani bunun ilk sahibi / Mal da yalan mülk de yalan / Var biraz da sen oyalan. Şimdi biz bu dünyada oyalanmaktayız. Bu mülkün birer bekçileriyiz. Yiyecek ekmeğimiz, içecek suyumuz kesildiğinde nöbeti devredip gideceğiz. Ancak bıraktığımız bir iyilik söylenecektir.

Ben de bir Kağızmanlı vatandaş olarak, araçların gidip gelmekte sıkıntı yaşadığı ve oturduğum bu daracık sokağın genişlemesi için yeterli bir arsa bağışında bulundum. Allah tüm hayır sevenlerin hayrını kabul eylesin içinde de benim hayrımı kabul etsin, diye konuştu.

Örnek bir davranış sergileyen ve arsa bağışında bulunan Necmettin Taş’a aynı sokakta oturan komşular teşekkür ederek hayır duada bulundular.

Sait KÜÇÜK