Yüreğim Dağlardadır”

Kars Kent Konseyi Gençlik Meclisi'nin düzenlediği “Yüreğim Dağlardadır” tiyatro oyunu Kars Halk Eğitim Merkezi'nde yoğun katılımla gerçekleşti.

Trabzon Sanat Tiyatrosunun oynadığı “Yüreğim Dağlardadır” adlı tiyatro oyunu büyük beğeni topladı. Tiyatro oyununa Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve AK Parti Milletvekili adayı Prof. Dr. Yunus Kılıç da katıldı.

Kars Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Nuri Sungur, Kars’ta tiyatro sanatını sevdirmek istediklerini belirterek, “Biz Gençlik Meclisi olarak tiyatroya katkıda bulunmak istiyoruz. Tiyatro sanatına katkı yapmak; tiyatronun yurt çapında gelişmesini ve yayılmasını sağlamak; nitelikli yerli ve yabancı eserlerle halkın eğitim seviyesini, dil ve kültürünü yükseltmek, tiyatro sanatına ilgi duyan tüm yaş gruplarının yaratıcılık ve üretkenliklerini harekete geçirmek, tiyatro eğitim olanakları sağlamak ve özgüvenli bireyler yetişmesine katkıda bulunmaktır.” dedi.

Trabzon Sanat Tiyatrosu Yönetmeni Necati Zengin Katkılarından dolayı Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş’a ve Kars Kent Konseyine teşekkür ederek, ”Yüreğim Dağlardadır oyunu, göç olgusunun insanlık tarihinde büyük toplumsal trajedilere yol açtığı “barınaksızlık” temasını işler. Savaşlar, yıkımlar, depremler, seller insanı toprağından sökmeye görsün, gerisi felakettir; ölümdür. Oyunda ayrıca sözüm ona dünyanın en gelişmiş ülkesinde bile olsa farklı meslek gruplarından fakir ve yaratıcı insanların trajik ama sevgi dolu yaşamları gözler önüne serilmektedir. Kendisini gerçek sanata adayan ister şair olsun ister aktör olsun tüm dünyada aynı acı kaderi paylaşmak zorunda mıdır? Oyunumuz daha önce repertuarımızda yer alan birçok oyun gibi Türkiye’de ilk kez oynanmaktadır” şeklinde konuştu.

-KHA-