Yurt öğrencilerinden teşekkür

Kars Valisi Ahmet Kara, beraberindekilerle birlikte ziyaret ettiği yetiştirme yurdunda öğrencilerle bayramlaşarak, bir dizi nasihatlerde bulundu.

Öğrencilerin yönetimden ve görevlilerden memnun kaldıklarını belirtmeleri üzerine ise ilgililere teşekkür etti.

Sıcak bir atmosferde geçen bayram ziyaretinde renkli görüntüler yaşandı. Vali Ahmet Kara, yetiştirme yurdundaki öğrencilere eğitim ve sosyal hayat konularında tavsiyelerde bulundu ve çok çalışmalarını istedi. Gelecekte bu ülkeyi bu genç neslin yöneteceğine dikkat çeken Vali Kara, öğrencilere sağlıklarına da dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.

Vali Kara, “Sokakta, caddede, okulda, yurtta hep barışçıl olmaya gayret edersek ileride insanlık sizden çok şeyler bekleyecektir. İnsanlık, gençlerden, sizin gibi öğrencilerden istifade edecektir. Bizler bugün buralardayız ama yarın ölüp gideceğiz. Hep sizler kalacaksınız ve sizlerde ileride çocuklarınıza devredeceksiniz, bu memleketi. Dolayısıyla bu memleket sizden hizmet bekliyor. Derslerinize iyi çalışacaksınız, arkadaşlarınızla iyi geçineceksiniz. Ayrıca geleceği dair herkesin bir planı olsun. “Gelecekte şunu yapabilirim, bunu başarabilirim” diye plan yapın. Hedef bazen tutmayabilirde ama hedefi önüne koyan adam mutlaka bir şeyler başarır” diye konuştu.

Vali Kara ayrıca, “Benim Sebahattin isminde dayım var. Yetiştirme yurdundan yetişmiş kendisi de şu anda kimya mühendisi. İzmir’de görev yapıyor. Örneğin bende köyde yetişmiş bir insanım. 5 sınıfı bir ilköğretim okulunda okudum. Sonuçta çok çalıştım ve Vali oldum. Sizde çok çalışırsanız her biriniz Allah’ın izniyle toplumun değişik kesimlerinde önemli görevlerde olursunuz.” diye konuştu. 

Öğrencilerin, “Müdürlerimiz, öğretmenlerimiz, ablalarımız bizlere çok iyi davranıyorlar. Bizlerde bize bu imkanları sağlayan ve bize iyi davranan herkese teşekkür ediyoruz. Bizim geleceğimiz için bize çok fayda sağlıyorlar. Psikolojik ve sosyal yönden de bizlere iyi davranılıyor. Bir şey istediğimiz zaman bizi hiç geri çevirmiyorlar. Onların bizden beklediklerini bizlerde karşılayabilirsek ne mutlu bize.” şeklinde yurttaki insancıl muamele ve iyi yönetimden memnun oldukları belirtmeleri üzerine ise Vali Kara, yönetime teşekkür etti ve öğrencilerin içinde bulundukları ortamdan memnun kalmalarının sevindirici olduğunu belirtti.