Yuva çocukları iftarda buluştu

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, ramazan Ayı nedeniyle yurt ve yuva çocuklarını protokol üyeleri ve daire amirleriyle iftar yemeğinde buluşturdu.

Devlet Su İşleri (DSİ) Misafirhanesi’ndeki iftar yemeğine; Vali Ahmet Kara, Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Uçar, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Akın Oktay, daire amirleri ve gazeteciler katıldı.

Yemekte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün şehirdeki yurt ve yuva çocuklarına sağladığı imkanlar ve öğrencilerin bu imkanlardan elde ettikleri kazanımlar konuşuldu. Konforlu evlerde kalan çocuklara her türlü imkanların sağlandığı, yeme, içme ve barınmalarında devletin en iyisini vermek için seferber olduğu vurgulanırken, öğrencilerin istedikleri gibi alış veriş etme imkanlarına sahip oldukları, görevliler aracılığıyla marketlere gidip rahatlıkla istedikleri yiyeceği alabildikleri, mutfaklarında her türlü ihtiyacın giderilmiş halde hazır tutulduğu ifade edildi. Tüm bunların yanında öğrencilerin derslerine çalışma ortamlarının da en iyi şekilde sağlandığı, özellikle de kitap okuma saatleriyle bir çoğunun kitap kurdu olduklarını da kaydedilirken, bir çoğunun da okullarında çok başarılı öğrenciler oldukları dikkatlere sunuldu.

Yurt ve yuvalarda kalan öğrencilerde devletin sağladığı bu imkanların kendilerini çok mutlu ettiğini, hiçbir eksikliklerinin bulunmadığını, istediklerini yiyip istediklerini giyinme imkanlarının bile sağlandığını söyleyerek, devlet yetkililerine ve kurum çalışanlarına teşekkürlerini ilettiler.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Akın Oktay, “Çocuklarımızla birlikte burada bir iftar geçirmek istedik. Başta Sayın Valimiz iftar emeğimize gelmekle bizleri onurlandırdı. Gerçi her seferinde bunu söylüyoruz. Sayın Valimiz her seferinde evlerimizi sık sık ziyaret ediyor ve çocuklarımızla sık sık beraber oluyor. Ramazan ayında da beraber olmak istediğini bizlere ifade etti. Bizde bundan memnuniyet duyacağımızı söyledi. İl Emniyet Müdürümüz, değerli komutanımız, değerli müdürlerimiz bugün çocuklarımızla birlikteler. Böylesine güzel bir iftarda buluştuk. Sizleri burada görmek bizleri çok mutlu etti. bu tür birliktelikler aslında çocuklarımızın her zaman arzu ettikleri şeyler. İleriki zamanlarda bizler yine burada bizlerle bir arada olmayı arzu ediyoruz. Böylelikle hem çocuklarımızı daha yakından tanımış olacağız, hem de sizlerle birlikte daha güzel organizasyonlar düşünüyoruz. Seneye de böyle planlarımız var. Geldiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. İzleri mutlu ettiniz, sağ olun, var olun, eksik olmayın.” dedi.

Küçük yaşta Ardahan’dan Gazi Kars’a gelen ve Sevgi Evlerinde kalan Yeşim Yıldız isimli ız çocuğuyla birlikte yan yana iftar açan Gazi Kars Valisi Ahmet Kara da, Yeşim’in evlerden çok memnun olduğunu ve kendisinin de çok başarılı bir öğrenci olduğunu belirtti. Vali Kara, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün bu evlerde hem bu çocuklara çık iyi baktığını hem de ablalar ve öğretmenlerin kitap okumalarına teşvik ettiklerini ve bu konuda da büyük özveri gösterdiklerini ifade etti. bu teşvikler nedeniyle çok müthiş kitap kurdu öğrencilerin olduğunu da söyleyen Vali Kara, bu öğrencilerin gelecekte çok büyük ümit vaat ettiklerini de vurguladı. Çocukların kendi aralarında çok da güzel hukuklarının oluştuğuna dikkat çeken Vali Kara, bir akşam yemeğine eve gittiğinde, çocukların görevli ablalarına bile müsaade etmediklerini, hizmeti kendi elleriyle yapmak için yarışa girdiklerini anlattı. Birbirleriyle güzel bir işbirliği ve paylaşma içinde olduklarını gördüklerini ve bunun çok önemli bir gelişme olduğunu da vurgulayan Vali Kara, çok güzel bir ortamın oluştuğu evleri ziyaret etmek isteyen gazetecilerin de izin alarak gidip görebileceklerini hatta görmelerini de tavsiye etti. Evlerin haber yapılacak güzel mekanlar olduğunun da altını çizen, Vali Kara, “Emin olun kendi evlerimizden daha modern, evlerinin düzeni de, evdeki davranışları da çok çok güzel. Ondan dolayı ben çocuklarımızı da tebrik ediyorum. Onların hepsi de okuyacaklar inşallah. Takdirlik, teşekkürlük öğrencilerimiz var. İçlerinde bayağı başarılı öğrencilerimiz var. Onlarda gelecekte bu salonlarda, yine kendileri gibi çocuklara adımcı olacaklar, onlarda iftarlar verecekler, onlarda toplantılar yapacaklar. Başarılı, çalışkan, heyecanlı, çok çalışkan çocuklarımız var. Hepsini ben tebrik ediyorum ve sizlere de teşekkür ediyorum.” diye konuştu.