Yuva çocukları kayak merkezinde

Sarıkamış Kızılay’ı ‘Sevgi Evleri’ öğrencilerini kayak merkezinde misafir etti.

Kars Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki “Sevgi Evleri” öğrencileri, Türk Kızılay’ı Sarıkamış Şubesi’nin davetlisi olarak gittikleri Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezi’nde gönüllerince eğlendiler. 

Kars Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı “Sevgi Evleri”nde kalan, derslerinde başarılı 25 öğrenci, Türk Kızılay’ı Sarıkamış Şube Başkanlığı ve Kars Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen program çerçevesinde Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezine götürüldüler.

Programa Sosyal Hizmetler İl Müdürü Doğan Gül, Türk Kızılay’ı Sarıkamış Şube Başkanı Mir Hasan Taş, Kızılay ve sosyal hizmetler personeli, Sevgi Evleri’nde kalan öğrenci ve öğretmenleri katıldı. 

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezlerinden olan Sarıkamış Bayraktepe Kayak Merkezinde Kızılay personeli tarafından Snow Mobil turu atan öğrenciler, telesiyej gezisinin ardından kayak merkezinde kayak yapmanın tadını çıkardılar. 

Bayraktepe Kayak Merkezinde çocuklara üşümemeleri Kızılay tarafından atkı ve bere dağıtıldı.? Kayak ve kızakla kayan öğrenciler ilk defa geldikleri kayak merkezine hayran kaldılar. Bundan sonra da sık sık kayak merkezine gelmek istediklerini söyleyen öğrenciler, gördükleri ilginin de kendilerini mutlu ettiğini belirttiler. 

Bayraktepe Kayak Merkezinde gönüllerince eğlenen öğrenciler, Kristal Kar Otel’de verilen yemeğin ardından Sarıkamış Kızılay’ı rehberliğinde önce Allah-u Ekber Dağları Şehitliğine giderek tüm Şehitler için dua ettikten sonra Sarıkamış’ın tarihi ve turistik yerlerini gezdiler. 

Öğrenciler gönüllerince eğlendikleri Sarıkamış programının sonunda kendilerine bu olanağı sağladığı için Sarıkamış Kızılay’ına ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü’ne teşekkür ettiler. Öğrenciler Sarıkamış programının tekrarlanmasını isteyerek Kars’a döndüler.