Kafkas Haber Ajansı'nın haberine göre, 280 gram ağırlığında ve 6 haftalık olduğu tespit edilen yavru Kulaklı Orman Baykuşu KuzeyDoğa Derneği’nde korumaya alındı. Yavru Baykuşu besleyerek uçma denemeleri yaptıran KuzeyDoğa Derneği Başkanı Doç. Dr. Çağan Hakkı Şekercioğlu, 6 haftalık olduğunu belirledikleri yavru Baykuş’un uçma zamanı olduğunu ve uçma talimi yaparken yuvadan düştüğünü söyledi.
KuzeyDoğa Derneği Başkanı Şekercioğlu; “Bu tür baykuşlar genelde kemirgenlerle besleniyor. Bu baykuşun uçma talimi yaparken yuvadan düştüğünü tahmin ediyoruz. Bize geldiği zaman bitkin haldeydi. Günde 5 ila 6 defa ciğer ve köpek maması ile besliyoruz. Birkaç gün içerisinde kendisini iyice toparlayacak ve bizde ağaçlık bir bölgeye bırakacağız” dedi.
Kulaklı Orman Baykuşu hakkında detaylı bilgi veren KuzeyDoğa Derneği Başkanı Doç. Dr. Şekercioğlu şunları kaydetti, “Uçma talimi yaparken düşmüş, duyarlı bir vatandaşımızda bulup bize getirmişti. Fakat ağaca konulsaydı daha iyi olurdu, çünkü anne babası da yakın bir yerlerdeydi. Vatandaşımız bunu alıp kutuya koymuş ve bize getirmişti. Bu baykuşlar kemirgenleri özellikle fareleri yedikleri için çiftçilerin dostudurlar. İsrail’de binlerce baykuş yuvası yapılarak çiftliklere konuluyor. Tarımla mücadelede baykuş çok önemlidir. Zarar vermek çok yanlıştır. Baykuşları öldürdüğümüzde kendimize zarar vermiş oluruz. Biz bu yavruyu günde 5 ile 6 defa besliyoruz. Etle beslenir genelde, böcekleri de yiyorlar fakat en çok fare yiyorlar. Annesi babası bunları yuvada kusarak besliyor. Bize geldiğinde baya yorgun ve bitkindi, fakat şimdi uçmaya da başladı. Birkaç gün daha besleyip doğaya bırakacağız.”