Zabıtadan Müteahhitlere uyarı

Kars Kağızman Belediyesi Zabıta Komiseri Şahin Cücü, ilçelerinde müteahhitlik yapanlara seslenerek, “Çevre temizliğine dikkat edin, inşaatlardaki güvenlik önlemlerini artırın” dedi.

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte ilçelerindeki inşaat sayısının arttığına, bunun da istemeyerek de olsa inşaatlardan kaynaklanan çevre kirliliğine neden olduğunu, bu yüzden müteahhitlerin çok dikkatli davranması gerektiğini belirten Kağızman Belediyesi Zabıta Komiseri Şahin Cücü, “İnşaatlarda kullanılan malzemelerin torbaları, naylon poşetler, inşaat atıkları gibi çevreyi kirleten malzemeler gelişigüzel etrafa atılıyor. Bu da çevre kirliliğine neden oluyor. Bu konu ile ilgili müteahhit arkadaşlarımıza çeşitli defalar uyarıda bulunduk. Bununla ve inşaatların çevre güvenliği ile ilgili konularda daha dikkatli olmalarını talep ediyoruz” diye konuştu.

Yasal yaptırım uygulama konusunda acele etmediklerini, ancak uyarılarına rağmen hala çevreyi kirleten ve yeterli güvenlik önlemi almayanlar hakkında da gerekli cezayı kesmek konusunda tereddüt etmeyeceklerini vurgulayan Cücü, “Biz elimizden gelen hassasiyeti göstererek, onların kendilerine çekidüzen vermesini ve çevreye ve insanlara saygılı olmalarını talep ediyoruz. Ancak hoşgörünün de bir sınırı olduğunu herkesin bilmesini isterim. Ceza yazmak basit ancak bunun taraftarı değiliz müteahhit arkadaşlarımızdan iyi niyetimize karşılık vermelerini, ilişkilerimizi saygı ve karşılıklı anlayış çerçevesinde yürütmemizi rica ediyorum” şeklinde konuştu.

Öte yandan periyodik kontrollerini sürdüren Kağızman Belediyesi Zabıta ekipleri, etrafında çevre kirliliğine yol açan malzemeler bulunan inşaatları uyararak, kirliliğe neden olan materyallerin toplanması konusunda uyarılarda bulunuyor.