1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Servislerden kornalı eylem
Servislerden kornalı eylem

Servislerden kornalı eylem

Kars’ta okul servisi sahipleri yaşadıkları sorun ve sıkıntıları, korna eşliğinde konvoyla Belediye önünde eylem yaparak seslerini Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve diğer ilgililere duyurmak istediler.

A+A-

Daha öncede sorun ve sıkıntılarını Belediye başkanlığına ilettiklerini ve bir sonuç alamadıklarını iddia eden servis sahipleri araçları ile birlikte Kars caddelerinde konvoy yapıp korna çalarak belediye önüne geldiler. Bunun üzerine polis Belediye çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Emniyet müdür yardımcıları ise yaptıkları eylemin kanunsuz olduğunu ve araçlarıyla yol kapatmamaları konusuna uyardılar. Basın açıklaması yaptıktan sonra aralarında birkaç kişi temsilci seçerek Belediye Başkanı ile görüşüp taleplerini bildirmeleri istendi. Bu sırada Belediye’ye gelen Başkan Nevzat Bozkuş ise aklı başında birkaç kişinin makama gelerek kendileri ile görüşmesini istedi. Daha sonra da servisçiler arsından seçilen 4 kişi Başkan Bozkuş ile görüştü.

DÜŞEN PLAKA NE DEMEK?

Servis sahiplerinden Mustafa Erdem ise arkadaşları adına yaptığı basın açıklamasında, “Bizler bir buçuk iki aydan beri sorunlarımızı anlatmak için Belediye Başkanımızla görüşmek istiyorduk. Bizlerde sorunu olan dolmuşçu arkadaşlarımla birlikte buraya gelerek sorun sorunlarımızı belediye başkanımıza anlatmak istedik. Bizim sorunlarımız vize ücretlerin kaldırılması, plaka ve hak sahiplerine mülkiyet hakkı verilmesi, devir ücretlerinin kaldırılması, öğrenci ücretlerine bir standart getirilmesi, korsan çalışan araçların ortadan kaldırılsın, trafikten düşen plakaların başkalarını verilmemesini istiyoruz. Sayın belediye başkanımızdan ricamız bunların üzerinde durmasıdır. Bir aracın kasası değiştiği zaman aracın üzerinde ki S plakayı değiştiriyorsun. Yerine yeni bir araç aldığın zaman bir ay içerisinde takmadığın zaman zaten plakanın mülküyetide bizde olmadığı için belediye o plakayı senden alıyor. Başkansına veriyor. Bir arkadaşımızın 2 tane aracı vardı.” dedi.

Başkan Bozkuş ise dolmuşçular ile görüşmesini ardından, şu açıklamayı yaptı:

“Belediye devletin resmi bir kurumudur. Bizde arkadaşlarımızla görüştük. Haklarınızı ancak yasal yollarla arayabilirsiniz. Devlet kurumu olan bir kurumun önünde yasa dışı bir şekilde eylem yapmanın kendileri aleyhine olduğunu anlattık. Talebinizi ve sorunlarınızı ancak yasal yollarla arayabilirsiniz dedik. Arkadaşlarımıza da ikna oldular. Bizlerde bu sorun ve talepleri aldık belediyemiz ve diğer ilgili birimlerle konuyu görüşeceğiz. Zaten daha öncede müracaatları var onları da dikkate alacağız. Bu sorunlardan kendilerine ait sorunlar da var. Bazı arkadaşlarımız araçlarını satmış veya süreleri dolmuş, vizeleri geçmiş veya devirleri yapılmamış. Biz her zaman ilimizin bizi ilgilendiren sorunlarını mevzuatlar çerçevesinde çözüm üretmek istiyoruz. Her zaman kapıları kapatarak veya sorunu daha büyük boyuta çekerek sorun çıkarmadan yana bir tavrımız yok ve böyle bir yönetim anlayışı da olamaz. Biz bu güne kadar yaptığımız çalışmalarda yönetim anlayışımız çerçevesinde şimdilik çözüm yoksa da karşı tarafa yol göstererek veya ufkunu açmaya çalışırız. Buda bizim temel ilkemizdir. Bunların ötesinde bir başka tavrımız olamaz.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.