1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Son taşlar konuldu
Son taşlar konuldu

Son taşlar konuldu

Sarıkamış tören alanına son taşlar konuldu

A+A-

Sarıkamış Harekatı’nın 100. yılını anma etkinlikleri kapsamında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yaptırılan Kars Sarıkamış Harekatı Anma Tören Alanı ve Parkı’na son taşları protokol üyeleri koydu. Yerli mermer ve granit kumlanılarak yapılan dev ay- yıldızlı proje 2-4 Ocak 2015 tarihleri arasında düzenlenen Sarıkamış şehitlerini anma törenlerinde açılacak.

Yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuğa rağmen süren çalışmalarda son rötuşlar yapılıyor. Kars Valisi Günay Özdemir. AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr. Yunus Kılıç, Sarıkamış Kaymakamı Muhammed Gürbüz ve Belediye Başkanı Göksal Toksoy, AK Parti Kars İl Başkan Vekili Adem Çalkın ve ilgili daire amirleri son hazırlıkların yapıldığı tören alanında incelemelerde bulundular.

Kızılay’ın da çadırlarını kurduğu ay-yıldızlı tören alanına dev Türk bayrağı da asıldı. İşçiler kar yağışı altında yürüttükleri çalışmalar sırasında ateşte ısınırken, protokol üyeleri de her hangi bir eksikliğin kalıp kalmadığını konuştular.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU TÖRENLERE KATILACAK MI?

Başbakan Ahmet Daöutoğlu’nun törenlere katılıp katılmayacağı sorusu üzerine Vali Günay Özdemir, “İnşallah gelir diyoruz.” açıklamasını yaptı. Vali Özdemir, “Sayın başbakanımız bu hafta sonu kongreleri olduğu için büyük bir ihtimalle gelemeyecek.” dedi.

BAŞBAKAN’IN SEÇİM KLİBİ

Başbakan’ın seçim klibi de günün konusu oldu. Vali Özdemir, “Baktık klibin içinde 10-15 saniye Kars’tan kareler var. Kars’tan giriş valilikteki, Harakani türbesindeki, Vali olarak en az 3 saniyesinde de ben varım. Şu anda sayın Başbakanımızın seçim şarkısında Kars’a ciddi şekilde yer verilmiş. Böylelikle Sayın Başbakanımız Kars’la ilgili gereğini yerine getirdi. Kendisine teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI’NIN TÖRENLERE KATILACAĞI UMUT EDİLİYOR

Cumhurbaşkanı Recep tayip Erdoğan’ın törenlere katılıp katılamayacağı sorusu üzerine ise Vali Özdemir, programın taslakta olduğunu fakat henüz netleşmediğini belirtti. Milletvekili Yunus Kılıç da, “Biz yine de yüksek oranda umutluyuz. Biz gelmesini bekliyoruz. Yarın netleşecek.” diye konuştu.

SON TAŞLAR KONULDU

Protokol üyeleri daha sonra bu çalışmalara bir eserlerinin olması adına tören alanının meydanındaki alana taş döşediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.