1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sophie Hahn - Para-atletizm
Sophie Hahn - Para-atletizm

Sophie Hahn - Para-atletizm

Tokyo'da T38 100 metre unvanını koruyarak ve bu süreçte kendi dünya rekorunu egale ederek büyük bir başarıya imza atan Nottinghamlı 27 yaşındaki Hahn için işler pek de yolunda gitmedi.

A+A-

Hahn, 2022 Birmingham İngiliz Milletler Topluluğu Oyunları'nda bir aksilik yaşadı ve 2014'ten bu yana ilk kez büyük bir yarışmanın 100 metre finalini GB takım arkadaşı Olivia Breen'e kaybetti orada.

2023 Paris Dünya Şampiyonası da Hahn için zorlu bir deneyim oldu; 100 metre ve 200 metrede bronz madalya kazandı – her ne kadar 200 metre Paralimpik bir etkinlik olmasa da – ve evrensel bayrak takımıyla gümüş madalya elde etti.

Hahn, Paris'te, mevcut dünya şampiyonu Macar Luca Ekler ve 2023 dünya şampiyonu, Tokyo gümüş madalyalı Kolombiyalı Darian Jiminez ile Kobe'de Ekler'in arkasında gümüş madalya kazanan Karen Palomeque ve Yunanistan'dan yeni gelen Lida Manthopolou'ya karşı zorlu bir mücadeleyle karşı karşıya web sitesi.

Ancak Hahn, geçen ay Londra Diamond League yarışmasında 12.55 saniye ile – bu yıl dünyada kaydedilen en hızlı zaman – etkileyici bir performans sergiledi, bu da onun iyi formda olduğunu gösteriyor ve unvanını kolay kolay bırakmayacağını ortaya koyuyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.