1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Sosyal Güvenlik Haftası
Sosyal Güvenlik Haftası

Sosyal Güvenlik Haftası

Kars Valisi Ahmet Kara, Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

A+A-

Vali Kara mesajında, SGK’nın yapılanmasına değinerek, “Ülkemiz son yıllarda önemli ekonomik ve sosyal değişim sürecinden geçmektedir. Bu değişim sürecinin yoğun olarak yaşandığı alanların başında toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren sosyal güvenlik konusu gelmektedir. Sosyal Güvenlik, İnsanların bulundukları toplumlarda insan onuruna yakışır bir şekilde, başka insanlara muhtaç olmadan yaşamalarının ve kişisel özgürlüklerinin teminatıdır. Bu teminatın en önemli unsurlarından biri de, kaliteli, sürdürülebilir, insan odaklı bir sosyal güvenlik sistemidir. Sosyal Güvenlik sistemi, toplumun neredeyse tamamını ilgilendiren, ülkemizin tüm kişi ve kurumları tarafından sahip çıkılması gereken kurumsal bir yapıdır.” dedi.

Bu alanda önemli bir reform yapılarak, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) kurulduğunu da belirten Vali Kara, “Sosyal Güvenlik Kurumu yeni yapısı ile sosyal güvenlik alanında hizmet alanların ihtiyaç ve beklentilerini ön planda tutan, iş ve işlemlerini yasalara ve kalite standartlarına uygun, adil, verimli ve hızlı bir şekilde hizmet veren bir kurum olmuştur. Kars Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğümüz, merkezde İl Müdürlüğü ile İl Müdürlüğüne bağlı Kağızman Merkez Müdürlüğü teşkilatı ile vatandaşlarımıza hizmet vermektedir. Ayrıca Sarıkamış Merkez Müdürlüğünün 2011 yılı içerisinde açılması için çalışmalar devam etmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumunu paydaşlarına tanıtmak, sosyal güvenlik reformunu anlatmak, sosyal güvenlik kavramının toplumumuzun tüm bireyleri tarafından bilinmesini sağlamak, vatandaşlarımızı yeni yasa ile ortaya çıkan hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirmek, toplumda sosyal güvenlik bilinci oluşmasına katkı sağlamak amacıyla, 2008 yılından itibaren her yıl 11-17 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası’nın bu yıl 16-22 Mayıs 2011 tarihleri arasında tüm yurtta kutlanması kararlaştırılmıştır.” ifadelerini kullandı.

Vali Kara, daha sonra şunları söyledi: “Bu kutlamalar çerçevesinde: bireylere asgari hayat standardının sağlanarak başkasına muhtaç olmadan yaşama imkanı sağlanması amacını güden sosyal güvenliğin önemi vurgulanmaktadır. Sosyal güvenlik bilincinin oluşması ve kurumun tanıtımı için çeşitli etkinlikler yapılacaktır. Diğer taraftan prim borçlarının yeniden yapılandırılmasında sunulan çok uygun şartlardan yararlanabilmede son günlere yaklaşıyoruz. Kurumumuza olan borçların bu imkandan yararlanılarak ödenebilmesi için son müracaat tarihinin 31 Mayıs 2011 günü mesai bitimi olduğunu da bu vesile ile hatırlatmak istiyorum. Tek çatı altında dördüncüsünü kutladığımız Sosyal Güvenlik Haftası’nın başta şehrimiz olmak üzere ülkemizin tüm kesimleri için kutlu olmasını, yapacağımız etkinliklerin sosyal güvenlik bilinci ve anlayışının yaygınlaştırılmasına katkı sağlanmasını dilerim.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.